Проф. Кантарджиев ще консултира Столичната община за ваксинацията

Проф. Тодор Кантарджиев ще консултира Столичната община за ваксинационния процес, обяви той пред NOVA и благодари, че от кметството на София му се доверяват в битката със заразата. 

Проф. Кантарджиев беше пенсиониран като директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). А мотивите за решението на служебния министър д-р Стойчо Кацаров – навършване на пенсионна възраст. Мястото му бе заето от досегашния му заместник проф. Ива Христова

Новината предизвика огромна вълна от възмущение и остри коментари от различни политически сили, експерти и негови колеги. Стигна се и до протести с искане да бъде върнат на ръководното място.

„Няма нищо изключително, извънредно или героично в това един служител на администрацията, когато навърши пенсионна възраст, да се пенсионира“, посочи като коментар здравният министър д-р Кацаров.

Заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов пък заяви, че всички, работещи в структурата на министерството, които са навършили пенсионна възраст, са пенсионирани, с изключение на тези, за чиито длъжности не са намерени подходящи заместници.

От своя страна проф. Кантарджиев тогава заяви, че е огорчен и приема новината с недоумение: „Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но стават такива неща“.

„Моето пенсиониране беше самоцел и някакви лични мотиви. Всеки ръководител, идващ в министерството, първата му работа е да обединява центрове и да закрива такива. Ама нали трябва нещо да се покаже на обществото, че се върши“, коментира още професорът.

Подобни статии

Опасна находка: открит е нов вид коронавирус у прилепи във Великобритания

Прилепите са гостоприемници на повече от 3000 различни коронавируси Прилепи има по...

Още в катергорията

Опасна находка: открит е нов вид коронавирус у прилепи във Великобритания

Прилепите са гостоприемници на повече от 3000 различни коронавируси Прилепи...

77 души с COVID-19 са в интензивни отделения

През последното денонощие у нас са регистрирани 57 нови...

54 са новите случаи на коронавирус

Излекуваните са 13 54 са новите случаи на коронавирус у...