Путин: Необходим е пряк диалог с Байдън

Срещата на върха между Русия и САЩ в Женева на 16 юни може да се счита за ненапразна, ако е възможно да се създадат механизми за взаимодействие в различни области. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за предаването „Москва. Кремъл. Путин“ по телевизионния канал „Русия-1“, фрагмент от който беше публикуван на сайта smotrim.ru.

Той изрази съгласие с позицията на американската страна, че редица въпроси са от взаимен интерес. Сред тях ръководителят на руската държава посочи стратегическата стабилност, темата за регионалните конфликти, екологичните мерки и грижата за околната среда като цяло, в глобален смисъл, както и сътрудничеството в областта на икономиката.

„Тоест има въпроси, при които наистина можем да работим ефективно“, подчерта руският президент. „Ако след тази среща създадем механизми за работа във всички тези области, мисля, че би било добре. Тогава може да се каже, че срещата не е била напразна“, каза Путин.

„Необходимо е да възстановим личните си контакти, отношения, да установим пряк диалог, да създадем наистина функциониращи механизми за взаимодействие в онези области, които представляват взаимни интереси“, каза руският президент.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Защо Путин опря пистолета в челото на Украйна

Голяма война срещу Украйна (засега) не се очертава. Западът греши, когато...

Още в катергорията

Защо Путин опря пистолета в челото на Украйна

Голяма война срещу Украйна (засега) не се очертава. Западът...

Убиха българин при стрелба в Дания

Българина на 17 години е бил убит при стрелба...

Ангела Меркел отново призова за солидарност и ваксинация

Изпълняващата длъжността канцлер на Германия Ангела Меркел призова за...