Рекордни нарушения по баловете

Тази година са засечени рекорден брой нарушители по време на баловете. Те са 1 057. За сравнение – през 2019-а санкционираните са били 908, през 2018-та – с 300 по-малко, а през 2017-та година – едва 400.

26 май – 17 часа и 18 минути. Камера на светофар в София засича поредната кола с абитуриенти в нарушение – неправилно превозване на пътници.

Както всяка година – и тази това е най-масовото нарушение по време на баловете. Обобщението е на „Пътна полиция“.

„Във всички тези случаи знаем, че има нарушение както за пътника, така и за водача на превозното средство. Това, което най-често се случва, е да се пътува в автомобил, в който се надвишава броят на пътниците, за които е предназначен автомобилът“, обясни инсп. Мария Ботева от „Пътна полиция“ пред NOVA.

Освен за неправилното придвижване, зрелостниците и техните водачи се санкционират и за това, че са без колан. Тази година има и изненади.

„В няколко случая имаме неправилно пресичане на платното за движение от пешеходци абитуриенти , така че имаме девет такива случая“, каза още Ботева.

В София има най-много нарушители на пътните правила. Във Видин най-малко. Велико Търново също е сред отличните с минимален брой нарушители.

„Това го отдаваме, най-вече, на засиленото полицейско присъствие. Абитуриентите бяха съпровождани от полицейски автомобили с включени светлинни устройства. Полицейските автомобили всяват респект и в самото движение, не допуснахме да има произшествия“, каза началникът на „Пътна полиция“ – Велико Търново Радостин Върбанов.

Добрата новина е, че няма загинали абитуриенти на пътя. Станали са три катастрофи с петима леко ранени.

Подобни статии

Задържаха 8 испанци на летище София

Трима от спрените 8 испански граждани ще бъдат върнати обратно в...

Още в катергорията

Задържаха 8 испанци на летище София

Трима от спрените 8 испански граждани ще бъдат върнати...

СДВР публикува видео с катастрофи

От СДВР качиха видео във Фейсбук, показващо страшни гледки...

Пуснаха от ареста Димитър Желязков-Митьо Очите

Решението е на Спецапелативния съд Спецапелативният съд пусна от ареста...