Русия: НАТО снабдява Украйна с оръжие под прикритие!

Военното министерство на Русия възнамерява да следи отблизо хода на подготовката и провеждането на маневрите „Морски бриз“

Под прикритието на ученията Sea Breeze („Морски бриз“) НАТО отново ще достави на Украйна модерни оръжия за войната в Донбас. Това твърди говорителят на руското военно министерство генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от „Новости“.

По думите му въпреки морския статут на ученията, „истинските граници на военната дейност далеч надхвърлят украинския участък от акваторията на Черно море“.

По-конкретно, по сведения на руския генерал, в Украйна те ще отработват взаимодействие на специални сили от различни националности „при съвместно изпълнение на задачи, както и десант с парашути и щурмово приземяване от хеликоптери, включително през нощта“.

„А още по-конкретно, именно там, под прикритието на ученията, се планира да се доставят модерни оръжия, боеприпаси и материално имущество за украинските войски“, настоя Конашенков пред репортери.

След това, както и в предишните години, всичко това щяло да бъде изпратено в Донбас, добави той.

Военното министерство на Русия възнамерява да „следи отблизо хода на подготовката и провеждането“ на ученията и „при необходимост, да реагира адекватно на променящата се ситуация в интерес на гарантирането на руската военна сигурност“.

Източник: fakti.bg

Подобни статии

Първият трансджендър министър: Ние сме новата нормалност

Той-тя заема поста една година, след като Белгия назначи първия вицепремиер...

Още в катергорията

Първият трансджендър министър: Ние сме новата нормалност

Той-тя заема поста една година, след като Белгия назначи...

Жената на Ел Чапо влиза в затвора

Ема Коронел Аиспуро е била млада тийнейджърка, когато се...

Трима души загинаха, а осем бяха ранени при стрелба в гимназия в САЩ

Нападателят е използвал полуавтоматично оръжие Трима ученици бяха убити, а...