САЩ изпратиха 2,5 милиона ваксини на Тайван

Тайван обвинява Китай, че възпрепятства опитите на тайванските власти да се сдобият с ваксини срещу инфекцията

Съединените щати обявиха, че са изпратили 2,5 милиона дози ваксини срещу COVID-19 на Тайван, три пъти повече от броя дози, които американска делегация обеща на острова в началото на този месец, предаде Франс прес.

„Нашето дарение от 2,5 милиона дози от ваксини срещу COVID-19 пътува към Тайван. Партньорството на Тайван със САЩ в сферата на здравеопазването направи възможно спасяването на животи“, заяви в Twitter Нед Прайс, говорител на американския Държавен департамент, предаде Dariknews.bg.

Тайван, който не членува в Световната здравна организация, бе приветстван в чужбина заради първоначалната ефективност, с която реагира на коронавирусната пандемия, като миналата година на острова бяха регистрирани малко случаи на заразяване с вируса. Тайван, с население от 23 милиона души, се сблъска обаче с нова вълна от случаи на заразяване с коронавирус и обвинява Китай, че възпрепятства опитите на тайванските власти да се сдобият с ваксини срещу инфекцията, отбелязва Франс прес. Китай възприема Тайван като една от своите провинции и полага усилия за дипломатическата изолация на тайванското правителство.

Снимка: Ann Wang, Reuters

Подобни статии

Ватиканът притежава над 5000 имота

4051 от притежанията на католическата царква са в Италия, а около...

Още в катергорията

Ватиканът притежава над 5000 имота

4051 от притежанията на католическата царква са в Италия,...

Франция прие закона за сепаратизма

Някои общности в страната широко критикуваха закона Парламентът на Франция...

ЮНЕСКО: Турция да представи доклад за „Света София”

Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО е изразил "загриженост...