САЩ: Срещата с Путин не е „награда“

САЩ ще отговорят, ако „вредните“ действия на Русия срещу Вашингтон продължат

Планираната среща на американския президент Джо Байдън с руския президент Владимир Путин не е „награда“ за Путин, а най-ефективният начин да се чуе директно от него какво има да каже, за да се разберат и урегулират различията между Вашингтон и Москва. Това заяви съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан, цитиран от Ройтерс.

Съливан заяви пред репортери на брифинг, че Байдън също така ще изтъкне важността на споделянето на бремето между страните от НАТО и нуждата съюзниците да дадат принос за ученията и операциите на алианса. Той добави, че САЩ ще отговорят, ако „вредните“ действия на Русия срещу Вашингтон продължат.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън е уверил украинския президент Володимир Зеленски, че ще се застъпи за суверенитета и териториалната цялост на Украйна на срещата си идната седмица в Женева с президента на Русия Владимир Путин. Това ще е първата среща между Байдън и Путин, откакто Байдън спечели президентските избори в Съединените щати срещу Доналд Тръмп.

Източник: fakti.bg

Снимка: THE NEW YORK TIMES

Подобни статии

Ваксинираните в Германия ще имат повече свободи

Въпреки уверенията на Меркел, че няма да има задължителни ваксинации, Германия...

Още в катергорията

Ваксинираните в Германия ще имат повече свободи

Въпреки уверенията на Меркел, че няма да има задължителни...

Големи горещини очаква Гърция

Гърция очаква високи температури през следващите дни, съобщи Катимерини. Очакват...