Трима министри ще говорят за разходването на държавни пари без обществени поръчки

Министрите на финансите Асен Василев, на икономиката Кирил Петков и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова ще дадат брифинг в Министерския съвет след днешното правителствено заседание.

Тема на брифинга ще бъде разходването на държавен ресурс без обществени поръчки, съобщиха от правителствената информационна служба.

На днешното редовно заседание кабинетът се очаква да одобри промени в Правилника за прилагане на Закона за чужденците в България.

Очаква се да бъдат одобрени допълнителни трансфери за 2021 г. за финансово осигуряване на дейности по Националната програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала“, одобрена с решение на Министерския съвет от тази година за одобряване на Национални програми за развитие на образованието, и за финансиране на обхванатите в задължителното предучилищно образование деца, навършили 4-годишна възраст.

Министерският съвет ще одобри също и допълнителни разходи/трансфери за допълнителни стипендии на докторантите от държавните висши училища и научни организации за 2021 г., както и трансфери по бюджета на Министерството на околната среда и водите за 2021 г. чрез трансфер от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Правителството ще признае Сдружението „Национална организация „малки български хора“ за национално представителна организация на хора с увреждания.

Подобни статии

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард Алибегов са...

Още в катергорията

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард...

Да посегнеш физически на този фин човек не е акт на бунт, а простотия

Да посегнеш физически на този интелигентен, фин и възпитан...