Учени успяха да „налеят“ знания директно в човешкия мозък

Учени от реномираната лаборатория HRL Laboratories, собственост на General Motors и Boeing, са създали уникална технология, която може да ускори човешкото обучение чрез директно предаване на информация в мозъка. Така науката се доближава до решаването на въпроса за повишаването на ефективността на образованието.

Предаването на информация директно към човешкия мозък е една от най-неотложните задачи на съвременната наука. Огромният информационен масив, натрупан от човечеството, изисква нетрадиционни методи на преподаване, които гарантират ефективността на овладяването на нови знания и умения.

Според разработчиците самият процес на трансфер на знания не е особено труден и показа невероятни резултати още на първите етапи на внедряване. Тестваните кадети при обучение по летателни умения, показват 33% по-високи резултати, отколкото при традиционните методи на обучение.

Методът за директно подаване на информация се основава на метода за фиксиране на електрически сигнали в мозъка на пилота по време на обучение. Използвайки специално оборудване, прикрепено към главата на човек, обучаван в полетен симулатор, учените извършват директно предаване на предварително записани данни, като стимулират части от мозъка с електрически сигнали.

Развитието на технологията е на ранен етап и все още не са разкрити технически подробности, което не позволява точна оценка на перспективите на методологията.

Източник: Fakti.bg

Подобни статии

Учени правят безвредна пластмаса от доматени люспи

Учени от университета на Малага, Испания, са измислили как да правят...

Още в катергорията

Учени правят безвредна пластмаса от доматени люспи

Учени от университета на Малага, Испания, са измислили как...

Lufthansa показа самолет за ултрабогаташи

Иновацията се нарича Explorer   Пътуването с комфорта на петзвезден хотел...

Коя марка лаптопи са най-купувани и защо

Освен евтин и качествен мечтата на всеки геймър, офис...