Цацаров обмисля дали да съди лица, разпространяващи неистини за него

„Антикорупционен фонд“ пусна нов епизод от „Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие“, в който се споменава Цацаров

Бившият главен прокурор и настоящ председател на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров обяви в писмена позиция, че обмисля дали да не предприеме действия пред съда спрямо всички лица, които използват името му с измамлива цел или разпространяват неистини за него.

Повод за предупреждението е споменаването му в третия епизод от разследване на „Антикорупционния фонд“ – „Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие“.

Разследването е свързано с опитите на Денков да излезе от ареста, където прекарва осем месеца по обвинение в лихварство. Със скрита камера приятелката му записва адвокати посредници, които обещават да ѝ съдействат с контакти в съда, за да може това да се случи.

В днешния епизод главен герой е бившият депутат и премиерски съветник Яне Янев. В него той разказва за лични срещи по случая „Денков“, който се проверява и от Антикорупционната комисия, те били със Сотир Цацаров.

„Пеевски на последните избори, сега на четвърти, които бяха, заедно Бойко му даде единадесет места за депутати. Начело с Марин Маринов, бившият министър. Това всичко са хора на Пеевски. Всичко. Единадесет мандата му даде бе, човек. За да може тия гласове от ДПС да отидат при Борисов. Те това направиха. В момента Делян Пеевски е 100 процента на подчинение на Борисов. Той, Доган, с Доган всичко приключи“, разказва Яне Янев в записания разговор.

Яне Янев говори и за връзките на настоящия главен прокурор Иван Гешев с Георги Ушев – председател на Апелативния спецсъд, където се гледа делото, разсъждава дали още е факт синхронът Гешев-Цацаров-Ушев. Твърди, че настоящият главен прокурор е обсъждал с предшественика си разследването срещу Веселин Денков.

В позиция до медиите председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров отрича да е говорил с Яне Янев за производството по отнемане на имущество срещу Веселин Денков и твърди, че не се е срещал с депутата от 3-4 години.

„Твърденията в тази насока, ако се изречени от него, определям като откровена неистина по отношение на мен и измама по отношение на лицата, осъществили звукозаписите“, пише Цацаров.

В позицията си той критикува и авторите на разследването, че не е била потърсена и неговата гледна точка.

Подобни статии

Историческата комисия: Цар Самуил е владетел на българско царство

Постигнато е съгласие за Климент Охридски и братята Кирил и Методий,...

Още в катергорията

Историческата комисия: Цар Самуил е владетел на българско царство

Постигнато е съгласие за Климент Охридски и братята Кирил...

Затвориха АМ „Тракия” при Бургас заради горящ автобус

На борда на автобуса, собственост на общински превозвач, се...

Едно от децата от мелето на „Тракия“ се оперира, другото вече е контактно

Министърът на здравеопазването заяви, че за часове е организиран...