Част от кокаина на Шевкена се оказа … хума

Част от дрогата, открита при обиска в дома на пловдивчанина Милен Шевкенов – Шевкена , който бе арестуван през март в центъра на града, се оказа… хума. Три месеца след ареста му, адвокатът му Стефан Левашки е получил резултатите от съдебно- химическата експертиза на прахообразното вещество, иззето при претърсването на жилището на Шевкена.

Шевкена бе задържан на 21 март на ул. „Христо Г. Данов“. Полицейски автопатрул спира за проверка лек автомобил „Фолксваген голф“ с пловдивска регистрация. Зад волана бил 43-годишния познайник на органите на реда под тепетата Шефкена, който пътувал заедно с друг 52-годишен криминално проявен мъж по линия кражби.

Полицейските служители установили, че водачът няма документи за самоличност и докато извършвали проверката, неговият спътник се опитал да се освободи от наркотик, който носел в сесе си- изхвърляйки 2 хартиени плика, сгънати като писма, уточнява Trafficnews. Последвал полеви тест на водача, който реагирал положително за употреба на кокаин. Двете лица незабавно били задържани.

Имайки предвид криминалното минало на Шевкена, свързано с наркоразпространение, в условията на неотложност е предприет обиск в жилището на дилъра на улица „Михаил Такев“. В дома, където живее и семейството му- съпругата и двете му деца, са намерени евро и левови банкноти с различен номинал, електронна везна и прахообразно вещество. „Още тогава съпругата на Шевкенов предупреди полицаите , че веществото е маската ѝ за коса, но никой не ѝ повярва“ , припомни защитникът.

В края на 2020 г. Шевкена бе освободен от затвора, където излежа присъда за притежание на наркотици. На наркопазара Шевкена е повече от 23 години. С наркотърговия започва да се занимава още през 90-те, работейки за един от големите дилъри в града. След това влиза във война с местен „наркобарон“, заминава за Холандия, където прекарва няколко години и след това отново се връща под тепетата.

Подобни статии

Задържаха 8 испанци на летище София

Трима от спрените 8 испански граждани ще бъдат върнати обратно в...

Още в катергорията

Задържаха 8 испанци на летище София

Трима от спрените 8 испански граждани ще бъдат върнати...

СДВР публикува видео с катастрофи

От СДВР качиха видео във Фейсбук, показващо страшни гледки...

Пуснаха от ареста Димитър Желязков-Митьо Очите

Решението е на Спецапелативния съд Спецапелативният съд пусна от ареста...