Шефът на Сиела Норма: ЦИК и Смартматик са договорили 1500 машини за гласуване за 8,2 млн. лв

Цената, договорена от „Смартматик“ и ЦИК за 1500 машини за гласуване, е около 8 200 000 лева. Половината машини са в Амстердам. Другата част ще потегли от Тайпе, Тайван, в събота

Това съобщи изпълнителният директор на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров по БНР. По думите му предложеният от ЦИК на фирмата му договор за предстоящите парламентарни избори е много тежък и съдържа неизпълними условия.

„В момента сме притиснати до стената – договор за обслужване още нямаме“, уточни той. Ако някой има желание, да се обади днес в офиса и да го поеме този договор за 4 350 000. Ние за 300 000 ще изпълним договорената между „Смартматик“ и ЦИК цена за софтуерното обслужване, а този някой да ни замести в нашите задължения, каза още Тодоров.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Според него има много фирми, които могат да извършат част от дейностите, залегнали в договора. В него има много тежки клаузи – всяко нарушение, колкото и малко да е то, би коствало 10 хиляди лева. Може накрая да се окаже, че трябва да платим десетки хиляди неустойка, коментира шефът на Сиела Норма.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Карадайъ от Добрич: Д-р Доган сложи бюлетината в едната ни ръка, а знамето на България – в другата!

"Държавните органи не трябва да се ползват като бухалка срещу правата...

Още в катергорията

СЕМ избира директор на БНР

Милен Митев, Митко Димитров, Иво Тодоров са допуснати до...

КС решава за гражданството на Кирил Петков

Днес ще стане ясно Кирил Петков и Румен Радев...