2 млн. лв били заплатите на шефовете на държавните банки!

Над 200 000 лв. годишно прибират топ банкерите на държавна служба в България. Бившият главен изпълнителен директор на Българска банка за развитие Стоян Мавродиев пък слагал в джоба си 434 537 лева

Внушителните суми изкара на показ във Фейсбук Атанас Костов.

Ето какви са цифрите, които той посочва:

„1.Димитър Радев. Знаете ли, кой е този човек? Той е управител на БНБ и в декларацията си пред КПКОНПИ е декларирал, че му плащаме годишна заплата от 264 958 лева. Неговият подуправител Калин Христов е малко по-скромен – със заплата от 223 036 лева на година”, уведомява Костов.

С 221 572 лева на година пък задоволявала нуждите си Нина Стоянова. Същата, която като шеф на финансов надзор към БНБ проспа фалита на КТБ.

„3.Продължаваме със заместник-председателя на Комисията за финансов надзор Диана Йорданова. Тази госпожа я възнаграждаваме с 203 362 лева на година. Диана Йорданова се считаше за дясната ръка на Менда Стоянова в бюджетната комисия, а сега, като зам.-председател на Комисията за финансов надзор, надзирава частните пенсионни фондове, от които се стопиха 600 милиона лева от нашите пенсионни вноски за два месеца по време на корона-кризата”, подчертава Атанас Костов.

Той призовава особено внимание да се обърне на Стоян Мавродиев – вече бивш главен изпълнителен директор на държавната Българска банка за развитие. „За господин Мавродиев сме отделяли 434 537 лева заплата на година! Разкош! Следва г-н Николай Димитров, който не е главен, а само обикновен изпълнителен директор на банката – той се е задоволил само с 380 221 лева годишна заплата!”, подчертава Атанас Костов. В заключение той обобщава, че близо 2 милиона лева отиват за заплати на държавните „банкерчета” на година.

Подобни статии

Увеличават COVID-19 леглата в София

"Тенденцията е леглата за COVID-19 в болниците да достигнат 30% от...

Още в катергорията

Увеличават COVID-19 леглата в София

"Тенденцията е леглата за COVID-19 в болниците да достигнат...