Англия ще позволи свободното влизане в страната на напълно ваксинирани пътници от САЩ и ЕС

Междувременно Шотландия и Уелс тепърва ще обявят дали ще последват стъпките на Лондон или ще запазят действащите ограничения за момента

Според информация, публикувана от HuffPost UK, британското правителство е взело решение в сряда да позволи на всички напълно ваксинирани пътници, идващи от Съединените щати и Европейския съюз, свободно влизане в Англия без изисквания за карантина.

Ходът, който потенциално ще позволи на семейства и приятели да се срещнат за първи път от 18 месеца, беше одобрен от оперативния комитет Covid-O на кабинета в сряда сутринта, потвърдиха източници пред HuffPost UK, предава fakti.bg.

Според плана правителството на Обединеното кралство официално ще признае сертификати на САЩ и ЕС за пълно ваксиниране срещу Covid-19, включително версиите на сертификата на хартиен носител.

Междувременно Шотландия и Уелс тепърва ще обявят дали ще последват стъпките на Англия или ще запазят действащите ограничения за момента.

Съгласно одобрения от британските министри план, гражданите на САЩ и ЕС вече няма да се нуждаят от карантина в продължение на 10 дни, когато пътуват до Великобритания от страни от т.нар. „кехлибарен списък“, изискване, което вече беше отменено на 19 юли за напълно ваксинирани британски граждани.

Подобни статии

Урсула фон дер Лайен отива в Скопие, за да обсъди спора с България

Ръководителят на Европейската комисия ще посети региона седмица преди срещата на...

Още в катергорията

Урсула фон дер Лайен отива в Скопие, за да обсъди спора с България

Ръководителят на Европейската комисия ще посети региона седмица преди...

Кадър на Меркел, „нападната“ от папагал, обиколи социалните мрежи

След това Ангела Меркел изразила желание да се запознае...

Ердоган: Турция очаква различни подходи от Русия в Сирия

Турският президент призна, че има „сериозни очаквания от разговорите...