Балтов е заплашвал медици от „Пирогов“ с уволнение, ако не протестират в негова защита

Председателят на Пациентски организации „Заедно  с теб“ Пенка Георгиева също е заплашвана лично от бившия шеф на „Пирогов“, твърди тя в позиция, разпространена до медиите

 

Проф. Балтов в заплашвал медици от „Пирогов“ с уволнения. Заплахи са били отправени и към председателя на Пациентски организации „Заедно  с теб“ Пенка Георгиева, става ясно от публикация в специализирания сайт “Право и здраве“.

„До нас достигнаха сигнали за натиск върху медици и заплахи от уволнения, ако не протестират в защита на бившия директор. Обръщаме се към проф. Балтов (който заплашва лично и мен) да си припомни, че директор не е професия, това е временен пост и да спре да руши доверието между пациенти и лекари. Пациентски организации „Заедно с теб“ изказваме безкрайна благодарност на редовите лекари-герои и други медици от цялата страна, които ежедневно спасяват живота ни“ посочва председателят на неправителствената организация.

Ето я и цялата позиция на Пациентски организации “Заедно с теб“:

Пациентски организации „Заедно с теб“ не подкрепяме протестите на медици от УМБАЛСМ „Пирогов“ заради отстраняването на изпълнителния директор, проф. Асен Балтов.

Считаме, че когато има документирани нарушения за над 1 милион лева след направена проверка от НЗОК, е естествено изпълнителният директор на болницата да бъде сменен.

От протоколите от проверката, които Министерство на здравеопазването изпрати, е видно, че нарушенията са доказани и водят до нарушаване правата ни като пациенти, застрашават здравето ни и предполагат и други нарушения.

Уважаеми, протестиращи медици, злоупотребите са с нашите и ваши данъци, на пациенти са изписвани антибиотици и те не са им прилагани, документирани са фалшификации на клинични пътеки, пациенти са принуждавани да заплащат изследвания, което е незаконно, изнесена е информация за фиктивни пациенти.

Призоваваме Ви да запазите достойство, да спазвате законите, да не напускате работните си места, изоставяйки пациенти, които точно по същото време се нуждаят от Вас.

Защитата по този начин на един директор, който е позволил нарушения за над 1 милион лева уронва престижа на уникалната и най-голяма спешна болница в България.

До нас достигнаха сигнали за натиск върху медици и заплахи от уволнения, ако не протестират в защита на бившия директор.

Обръщаме се към проф. Балтов (който заплашва лично и мен) да си припомни, че директор не е професия, това е временен пост и да спре да руши доверието между пациенти и лекари.

Пациентски организации „Заедно с теб“ изказваме безкрайна благодарност на редовите лекари-герои и други медици от цялата страна, които ежедневно спасяват живота ни.“

 

Подобни статии

В ЦИК гневни заради покана за среща от президентството: Твърдо ще я откажем!

“Предлагам учтиво, но твърдо да откажем тази покана от името на...

Още в катергорията

В ЦИК гневни заради покана за среща от президентството: Твърдо ще я откажем!

“Предлагам учтиво, но твърдо да откажем тази покана от...

От днес издават удостоверения след преболедуване

От днес издават удостоверения и след преболедуване с антигенен...