Бойко Рашков: ГЕРБ губят почва под краката си и говорят безсмислици

Дали бившият премиер Бойко Борисов ще бъде разпитан, зависи изцяло от разследващия екип. Дал съм им пълна свобода на действие“, разкри още той

Когато една партия започне да губи политическа почва под краката си, започва да говори безсмислици и се опитва да отклони общественото внимание от важното на деня. Не ме интересува какво са говорили представителите на ГЕРБ на този брифинг. Всички виждате каква електорална подкрепа загубиха те за 2 месеца – за 15-20 депутати. Това ги кара да говорят нелепици.

Това заяви пред БТВ служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който коментира обвиненията на ГЕРБ, че е агитирал днес срещу партията и е мачкал нейни активисти пред последните два месеца.

„На пръсти се броят случаите за купуването на гласове, които можем да коментираме. По-сериозните инциденти са в Карнобат, Монтана, София. Отново ще заключа, че като цяло нямаше тежки нарушения и това се дължи на нашата работа в последните 10 дни. Ще направим анализ на ситуацията и ще предоставим информация на гражданите“, обяви Рашков.

Рашков допълни, че от преди няколко часа имат информация за един случай в столичния кв. „Дружба“, където представител на секционна комисия е бил с един кандидат-депутат в една кола, но кандидатът за депутат има имунитет и не може да се посегне на неговата независимост, поради което реализацията не се е осъществила до край.

„Ще анализираме кои партии са купували гласове, ще бъдем готови, след като започнем да проверяваме случаите един по един“, каза служебният вътрешен министър.

„Ще подам сигнал срещу главния прокурор. Аз не хвърлям думите си на вятъра като ГЕРБ. Дали бившият премиер Бойко Борисов ще бъде разпитан, зависи изцяло от разследващия екип. Дал съм им пълна свобода на действие“, разкри още Бойко Рашков.

Кадър: bTV

Подобни статии

Още в катергорията