Борислав Гуцанов: Мисията на БСП е да е стабилизиращ фактор, който знае какво да направи в държавата

Партиите, които искаме промяната, трябва да направим така, че тя да се случи, а не всеки да се мисли за най-велик, изтъква той

„Крайно безотговорно ще е и сега да не се сформира редовен кабинет. Хората започват вече да се вълнуват не кой ще управлява, а дали изобщо ще се случва нещо в държавата. Някои политически лидери трябва да загърбят своето его и да погледнат по-далече от своите интереси“, заяви в предаването „Делници“ по Евроком избраният за народен представител от „БСП за България“ Борислав Гуцанов.

По неговите думи понижаването на резултата на БСП не е добре за самата левица, но не е добре и за стабилността на страната, тъй като България се нуждае от силна левица.

„Има много обективни процеси, които текат в момента и в страната, и около страната, както и много процеси в самата левица, които нямаше как да ни задминат“, коментира Гуцанов.

„Голямата мисия и задача на БСП в момента е ние да сме стабилизиращ фактор, който знае какво да направи в държавата. Който знае, че най-важната задача в момента е моделът на ГЕРБ окончателно да се отстрани от властта, защото в момента той е само пропукан“, подчерта той.

Борислав Гуцанов коментира още по темата за бъдеща управленска коалиция: „Имаме ясни приоритети, които ще защитаваме, свързани със здравеопазването, с младите семейства, с икономиката и с пенсиите. Който иска подкрепа от БСП, трябва да се съобразява с нашите виждания.“
Според него хората на никого не са дали повече от 25% представителство в Народното събрание и това е ясен знак, че очакват сложна управленска коалиция.

„Народните представители трябва да говорят помежду си, за да се стигне до най-доброто, за което те са изпратени в парламента – развитието на държавата и добруването на хората, а не егоцентризма на някого. Поведението на „Има такъв народ“, че са си самодостатъчни, е вредно за България. Партиите, които искаме промяната, трябва да направим така, че тя да се случи, а не всеки да се мисли за най-велик“, призова Борислав Гуцанов.

Подобни статии

Съдът пусна листата на „Демократична България“ за Стара Загора

След като листата на "Демократична България" в Стара Загора не беше...

Още в катергорията