Борисов: От тези пияници няма да се плашите, а и да се плашите, няма да го показвате!

Цялата уйдурма е, за да може Радев да властва – така Борисов обясни в Бургас разкритията на служебното правителство

Това ще бъдат първите частни избори в България. Христо Иванов казва, че изборите ще са честни, но как няма да говори, че са честни, като Атанас Шарков е от неговата партия и е съветник на Янев?

Кой пипа машините и кода? Как може да оставят на частници да организират изборите? Кой достави машините? Кой има достъп до тях? Аз им нямам никакво доверие.

Радев е казал, че разписките трябва да се броят, да се сметнат и да се сравнят с резултата от машината. Според Румен Радев това ще е гаранция, че изборите са честни. Това е било на 9 януари. Сега обаче вече не мисли така. Неговата ЦИК отказва да брои квитанциите за кои партии са. Защо, след като Радев им го препоръчва? Това трябва да бъде на вниманието на ОССЕ.

Защото Шарков, виден протестър от „Демократична България“, манипулира машините. Ако те не преброят квитанциите за коя партии са, това ще означава тежък грабеж. Той бил казал, че това е наша застраховка, че ще загубим. Не! Просто искаме да преброите квитанциите и да ни покажете, че сме загубили. Петата партия казва на първата, че трябва да си замине от политиката. За да могат да станат първи. Това не е честно!

Дръжте се нормално и възпитано, като си знаете историята. Не искам нищо от вас. Трябвало да напускам политиката… Да не си комунист станал? Това са прийоми от тоталитарния период на България.

Снимайте лицата на хората в залата. Виждате ли мутра сред тези работещи хора? Мутрите са при Радев, мутрите са при Мая, при Слави… Кое разпознаваемо лице в листите на Слави знаете?

Искам да помоля нещо, изборите са си избори. Ще минат и нищо няма да се случи, защото цялата уйдурма е, за да може Радев да властва над България. Никой не говори с кого ще управлява. Усещате ли плана вече? Без парламент, без право, режат и уволняват навсякъде. Нали служебното правителство само подготвя изборите? С какво право разчиства терена?“

БСП вече е трета сила. За две кампании Слави Трифонов се появи пред хората само веднъж. Няма програма и само говори, че ще направи нещо друго. Дайте да го видим това нещо друго.

Всичко направено от ГЕРБ е постигнато с много труд само за няколко години. Докато ние работехме, те ни прикачиха, че сме статукво. Само за няколко години направихме нови градове. Кое да ни изчегъртат? Кое не ни харесват?

В ГЕРБ няма завист и омраза, защото те са запазена марка на загубилите. За онези, които никога нищо не са построили и не са спечелили, но пък отчаяно искат властта.

Толкова им хареса на коалиционните партньори да няма парламент и опозиция, че няма да се изненадам, ако и след тези избори не се сформира редовен кабинет.

Още чакам да ме опровергаят за софтуера на машините, за Спецов, за митниците, за земеделския фонд, за репресиите срещу ГЕРБ. Аз съм сигурен, че всички виждат какво се случва, но си мълчат, защото е срещу нас. Надпреварват се кой да е по-по-патерица, напук на политическото си минало.

Готови сме и за опозиция. Обновяването на редиците ни не е спирало. Рано или късно пак ще дойде време за избори, когато Радевите ортаци се разбият в собственото си неумение да управляват.

Половината от кметовете ни не ги познавам. Толкова са много. Какво ние не сме постигнали? Изкарахме си пълен мандат. Отредиха ни да сме опозиция. Партията леко-полеко трябва да се обновява, за да имаме бъдеще.

Голяма мъка ги гони, като гледат нашите пълни зали и като гледат как не могат да съберат по 15-20 души. Няма да се плашите, а и да се плашите, няма да го показвате! Тръгнах по страната, само защото усетих, че плашат хората. От тези пияници няма да се плашите!

(из изказване на Бойко Борисов пред симпатизантите на ГЕРБ в Бургас)

Подобни статии

Костадин от „Възраждане“ даде Киро на главния прокурор (ДОКУМЕНТ)

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, е подал сигнал до главния прокурор,...

Още в катергорията

Костадин от „Възраждане“ даде Киро на главния прокурор (ДОКУМЕНТ)

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, е подал сигнал до...

Протест пред президентството: ПП да връща мандата, позор и затвор за Петков

Национално движение "Хан Кубрат" организира протест пред сградата на...