Васко Кръпката: Чалгарите влизат в политиката, поне няма да правят бели в музиката

Оказа се, че едни хора, които викаха „мутри вън“, излязоха по-големи мутри

”Щом хората допускат да ги възпитава чалгата, сега да си допускат да ги управлява чалгата. Аз съм от друг свят, аз живея в една друга България, която съществува“, коментира Васко Кръпката.
Той е убеден, че пътят към промяната е безкраен и той е вечна мисия. Именно за това се пее и в песента „Комунизмът си отива“, която звучи актуално и днес, макар този режим да е зад гърба ни.

Едно от емблематичните лица на демократичните промени критикува остро победителите на изборите.

Следизборната ситуация се оказа, че дъно няма. Оказа се, че едни хора, които викаха „мутри вън“, излязоха по-големи мутри. На мен винаги ми е било ясно, но явно хората трябва да се опарят. Това каза още пред БГНЕС рокаджията Васил Георгиев – Васко Кръпката, коментирайки резултатите от провелите се на 11 юли парламентарни избори.

По време на протестите през лятото на миналата година емблематичната песен на Кръпката и „Подуене блус бенд“ „Нека бъде светлина“ се превърна в нещо като „тийм сонг“ на гражданското недоволство.

Според музиканта голяма част от хората са гласували с очакване „някой да им оправи живота, някой да им пусне нещо от небето и понеже това няма да се случи, те ще бъдат разочаровани“.

„А това, че чалгарите мощно влизат в политиката означава, че вече на музикалната сцена няма какви бели да свършат, те свършиха каквото можаха, изкривиха мисленето на доста хора със своите послания в най-гледаното време и сега отиват в политиката“, коментира Васко Кръпката.

По думите му, положителното в случая може и да дойде, защото „колкото по-нагоре се издигат, от толкова по-отвисоко ще паднат“.

„Гласувах за неченгета, некомунисти, нечалгари, а накрая излезе, че съм от едно малцинство, което обаче е от висока класа! И аз вярвам, че целият свят се крепи на едно качествено малцинство“, коментира още Васко Кръпката.

Той припомни, че на концерта, състоял се на 27 септември 2020 г. на Орлов мост, имал същата надежда, която има и сега.

„Тогава излязох и казах, че си мечтая за една България, която да се управлява от достойни хора, които да не се казват Бойко Борисов, Румен Радев, Мая Манолова, Слави Трифонов, Корнелия Нинова. Продължавам да си мечтая за една България, която да не се управлява от ченгета, комунисти и чалгари, но явно пътят е дълъг и хората трябва да се опарят, защото демокрацията е това, което си избере народът“, заяви рокаджията и добави, че е живял по времето на Тодор Живков, Жан Виденов, Луканов и всичките ги е преживял и обеща да преживее и сегашните, цитирайки словата на Левски, който казва, че времето е в нас.

Както и досега и този период е възпят в новата песен на музикантът – „К’во става бе, хора?“, в която кулминацията е „чалга възпитава, чалга управлява“.

Подобни статии

Шефът на „Булгаргаз“: Изведохме дружеството на печалба и дойдоха сините лампи

Сезирана е ДАНС заради изтеклия в публичното пространство договор с азерския...

Още в катергорията

Шефът на „Булгаргаз“: Изведохме дружеството на печалба и дойдоха сините лампи

Сезирана е ДАНС заради изтеклия в публичното пространство договор...

Ясен Тодоров: Мит е, че над главния прокурор е само Господ

За определен кръг хора оплюването на главния прокурор и...

Кеворк Кеворкян: Страдания около думата РУК

Наскоро създадената от Кирчо дума – кур-олация - трябва...