Гърция спешно връща Covid ограничения

В Гърция само за ден броят на заразените с коронавирус нарасна с 1000 души. Властите обмислят връщане на част от ограниченията.

Не се предвижда затваряне на граници и въвеждане на пълна карантина, а по-строг контрол върху действащия в момента здравен протокол, съобщават от министерството на туризма, предава БНТ.

Правителството в Атина спешно връща част от ограничителните мерки поради рязко покачване на случаите на заразени с коронавирус. От утре дискотеки, ресторанти и барове ще работят с намален брой клиенти, съобразно местата за сядане в заведенията. Лекарите виждат причината за високия брой заразени в събирането на много хора в нощните заведения без дистанция и маски. Няма информация за заразени чужденци.

Правителството обсъжда също носенето на маски на открито в рискови райони.

От днес по призив на партиите депутатите от области с нисък процент на ваксинирани се включват в агитацията. Това се случва само ден след като кметове и свещеници започнаха да агитират хората да си поставят ваксина.

В очакване правителството да въведе ограничителни мерки срещу коронавируса от опозицията поискаха председателят на парламента да провери сертификатите на депутатите. „Неваксинираните нямат моралното право да гласуват връщане на мерките“, се посочва в декларацията.

Подобни статии

Радев: Приоритет в мерките на ЕС трябва да е защитата на гражданите и малкия и средния бизнес

Разговорът се проведе във връзка с подготовката на предстоящото заседание на...

Още в катергорията

Владимир Путин ще участва в срещата на водещите държави

Днес той проведе разговор с италианския премиер Марио Драги Руският...

В Турция отново арестуват военни

Сред заподозрените са 110 студенти във военни училища, които...