Започва нова акция на „Пътна полиция”

Органите на реда ще следят за това дали се спазва часовото време за шофиране, за употреба на алкохол и наркотици, както и за поставяне на предпазни колани

От днес до 25 юли ще се проведе нова акция на „Пътна полиция”. Ще бъдат проверявани товарни автомобили и автобуси. Органите на реда ще следят за това дали се спазва часовото време за шофиране, за употреба на алкохол и наркотици, както и за поставяне на предпазни колани.

От полицията обясниха, че такъв тип пътни операции се провеждат четири пъти годишно. Настоящата е третата поредна и се осъществява във всички европейски страни членки.

При последната акция на пътя, проведена през май, са проверени 8 918 товарни автомобила. Установени са 2 585 нарушения – най-много са тези за превишена скорост. Без колан са шофирали 235 души. Водачите с нередовни документи са били 369. Хванатите пияни или дрогирани зад волана са 7.

При същата акция са проверени и 1 737 автобуса. От полицията отчетоха спад на нарушенията. Такива обаче има – водещи са тези за шофиране без предпазен колан. Заради шофиране с превишена скорост са глобени седем души. Установен е един водач, употребил наркотици.

Източник: NOVA

Снимка: ОДМВР – Шумен/ Архив

Подобни статии

Камионите на ГКПП “Кап. Андреево” вече са 1000. Инспектори напускат, не щат да са хамали

Хаосът на “Капитан Андреево” става все по-голям. Опашката от тирове, натоварени...

Още в катергорията

Камионите на ГКПП “Кап. Андреево” вече са 1000. Инспектори напускат, не щат да са хамали

Хаосът на “Капитан Андреево” става все по-голям. Опашката от...

Министър Денков: Възможно е учебната година да стартира около 7 или 8 септември

Според разчетите страната ни е последна по продължителност на...

Времето – 25 май 2022 г.

Днес ще преобладава слънчево време Около и след обяд над...