Зарков: Няма да подкрепим отдръпване на държавата от всякакви икономически сектори

Служебният кабинет се ползва с голямо обществено доверие, защото в него работят почтени и компетентни хора, каза депутатът от БСП

„Не е единствено условието да научим имената на министрите, за да подкрепим кабинета. Това е следващият етап от разговори. В момента се намираме в период на преговори по политики. С радост мога да кажа, че от първите серии, които се проведоха между БСП и „Има такъв народ“, имаше добри новини, получи се припокриване в голяма част от приоритетите ни“, каза депутатът от БСП в студиото на „Денят ON AIR“.

Той сподели, че днес ще водят преговори в сектор „Правосъдие“.

„Веднъж, когато свършим с тези разговори, тогава мандатоносителят трябва да предложи и поименния съвет на Министерския съвет. И тогава ние ще се произнесем окончателно върху политики и изпълнители на тези политики. Струва ми се, че служебният кабинет се ползва с голямо обществено доверие, защото в него работят почтени и компетентни хора, които през последните 2 месеца показаха, че освен всичко – не им липсва и кураж“, допълни Зарков в ефира на Bulgaria ON AIR.

В тази връзка той смята, че е нормално някои от тях да продължат работата си.

„Националният съвет постави два общи въпроса – единият е в идеологически аспект. Ние сме противници и няма да подкрепим базова идея на отдръпване на държавата от всякакви икономически сектори. Още повече в момента, в който след две поредни кампании видяхме икономическото страдание, в което живеят българските граждани. Ковид вълната само утежни ситуацията. Вижда се, че „Има такъв народ“ прояви чувствителност и реагира. От една страна сменяйки кабинета си“, коментира народният представител.

Запитан дали БСП е склонна да оттегли подкрепата си във всеки един момент, той отговори:

„Когато БСП се разпише с подкрепата си пред дадени приоритети и ако те не бъдат изпълнени в дадения срок – естествено е, че ще бъде преразгледано решението за подкрепа. Има две неща, които трябва да се случат с пенсиите – едното е увеличаване на пенсиите, особено на тези, които са под прага на бедността. И другото е преизчисляване на пенсиите. Не само повишаване, а повишаване с цел справедливост.“

Според Зарков с Конституцията не трябва да се бърза.

„COVID-19 дойде в една страна вече раздирана от неравенства и още повече ги задълбочи. COVID-19 дойде в една страна, в която огромна част от населението се осигурява от доход до 1 000 лв. Той дойде в страна, в която малките предприятия са се задушавали както от по-големите си конкуренти, така и от администрация, която не действа по най-добрия начин“, подчерта депутатът.

 

Подобни статии

Ген. Атанасов: Борисов се опита да разколебае хората да се ваксинират, къде е прокуратурата?

Ген. Атанасов представи водача на листата на демократите в Кюстендил Николай...

Още в катергорията

Бойко Рашкков: Шеф на МВР при Борисов бил на заплата при наркобос

Собственик на фирма от магистралите изнася милиони в Дубай Собственик...

Вече е видно, че Професорът не разбира от политика

Професорът Герджиков, мераклия за президент, откакто го калесаха ГЕРБопитеците,...