Корнелия Нинова: Ще участваме в разговори по покана на „Има такъв народ“

Социалистите очакват от партията, която ги е поканила на консултации, да изложи своите виждания и приоритети

Ще участваме в разговори по покана на „Има такъв народ“.

Това каза лидерът на БСП по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Днес получихме две покани. Едната е от президента Радев за консултации с ПГ на „БСП за България“ утре в 11.30 ч., на която ще се отзовем и ще кажем нашата позиция по отношение на предстоящите процедури и позиции, предстоящи в следващите дни. Получихме и втора покана от „Има такъв народ“ за консултации за формиране на правителство в Република България. Тази среща ще бъде в събота, тук в парламента. Ние сме готови за диалог и смятаме, че в тази ситуация разговорите между парламентарните групи са необходими, дори и задължителни, за да намерим най-верния път. Излъчваме контактна група“, каза тя и уточни, че групата се ръководи от нея.

„Ще участваме в тези разговори по покана на „Има такъв народ“. Всичко, което ще се случи в събота в тези разговори, ще бъде публично и след тях, те ще бъдат отнесени към нашия колективен орган – Националния съвет на БСП. При нас тези решения се вземат от колективните органи“, каза още Корнелия Нинова.

„Надяваме се, че тази първа среща, няма да е последна. За всичко ще бъдете информирани“, допълни още лидерът на БСП. Тя уточни, че БСП е поканена в събота в 14.00 ч. на консултации с „Има такъв народ“ в парламента.

Корнелия Нинова заяви, че БСП очаква от партията, която ги е поканила на консултации, да изложи своите виждания, приоритетите, за които да говорят.

Подобни статии

Съветът за съдебна реформа е обсъдил процедура за търсене на отговорност от главния прокурор

Съветът е разгледал и въпроси, свързани с въвеждането на съдебен контрол...

Още в катергорията

Министерският съвет одобри актуализация бюджетa

Предстои актуализацията на бюджета да бъде внесена в парламента Министерският...

Стефан Янев: Актуализацията на държавния бюджет е знак за отговорно поведение

Надявам се парламентът да покаже мъдрост, така че всички...