Манолова: КЕВР да подаде оставка заради цените на тока и парното

Членовете на КЕВР да подадат оставка заради увеличението на цените на тока, парното и природния газ. Предупредихме, че в изчисленията на регулатора има грешка. Според нас беше допусната съзнателно с цел успокоение на потребителите, че повишаването на цената на тока ще е 3 %, а на парното – до 15 %. Това, което КЕВР реши е коренно различно от предварително обявеното и значително по-високо.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова във видео на живо във Facebook след вчерашното заседание на КЕВР, на което се реши увеличаването на цените на тока, парното, топлата вода и природния газ.

„Парното се увеличава с 20 % и повече в София, Велико Търново, Плевен, Враца. Токът в София поскъпва с до 5,5 %, на други места с около 3,5 %. Защо? Обяснение няма. Решението към този момент не е публикувано. Има само съобщение на сайта. Никаква публичност, никакво обществено обсъждане или мотиви. КЕВР е регулаторът, който трябва да балансира интересите на топлофикационните дружества и на енергоразпределителните дружества, от една страна, и гражданите, от друга. КЕВР обаче пренебрегва интереса на потребителите и работи изцяло за енергийните дружества“, допълва Манолова.

Подобни статии

„Вторични трусове“ в македонските медии след визитата на Петков

Очаквано, визитата се използва за вътрешнополитическите битки между СДСМ и управлявалите...

Още в катергорията

„Вторични трусове“ в македонските медии след визитата на Петков

Очаквано, визитата се използва за вътрешнополитическите битки между СДСМ...

На 22 януари БСП събира 961 делегати на 50-я си конгрес в НДК

Заради пандемичната обстановка от делегатите на конгреса ще се...