Мария Бакалова: Чувствам се щастлива в Бургас, градът е много космополитен

Актрисата Мария Бакалова, която от няколко дни е в родния Бургас, се срещна с кмета Димитър Николов. Тя бе придружавана от майка си

След срещата пред журналисти тя заяви, че винаги се радва да е в родния си град, който усеща променен в позитивна светлина.

Чувствам се щастливо, уютно вкъщи. Надявам се като затихне пандемията да имам възможност да пътувам по-често и да си прекарвам повече време тук при мама, при тате и при прекрасните хора. Бургас става все по-глобален и космополитен, какъвто трябва да бъде, благодарение на прекрасния ни кмет“.

Попитана кое е любимото ѝ място в Бургас, тя отговори – всички.

Следващите ѝ проекти са свързани с много работа и снимки:

Предстоят ми много проекти в България, в Бургас, във Варна, копродукции“, каза още Бакалова.

От няколко дни номинираната за Оскар актриса е в Бургас, като нейни снимки с фенове от плажа се появиха в социалните мрежи. Звездата от „Борат 2“ не се е прибирала в родния си град от две години.

 

Вече е изготвена докладна записка за почетното гражданство на Мария Бакалова и предстои тя да се придвижи по съответния законов ред. „Защото няма по-голяма чест и реклама за нашия град от това да има световни посланици като нея“, оповести в профила си във фейсбук кметът Димитър Николов.
Пред него Бакалова е заявила готовност да се включи в бъдещи културни инициативи, а най-голямата й мечта е да прави филмови проекти в целия бургаски регион и да снима с български актьори.
Градоначалникът й е подарил икона на Богородица, дело на художничката Петя Димитрова от Дружеството на бургаските художници.
„Горд съм не само с успехите, но и със скромността на това талантливо момиче, с вродената ѝ елегантност и умереност, с нейния интелект. Очаквам с нетърпение следващите й филми. Нека намира време и занапред да се връща в Бургас, защото тя е истинско вдъхновение за младите в нашия град. Мария им доказа, че пътят към успеха зависи най-много от личните усилия, амбицията, смелостта и вярата в себе си“, написа още Николов.
Източник: БНР
Снимка: БНР

Подобни статии

Хороскоп – 26 септември 2021 г.

Овен Тази неделя е подходящ ден за грижа за външния вид. Всяка...

Още в катергорията

Хороскоп – 26 септември 2021 г.

Овен Тази неделя е подходящ ден за грижа за външния...

Меркурий тормози най-силно три зодии

Всеки ретрограден Меркурий удря първо свръзките между хората Планетата става...

Хороскоп – 25 септември 2021 г.

Овен През този ден не искайте от другите това, което...