Методи Лалов дава на прокурор Борисов заради Рашков

Столичният общински съветник от „Демократична България“ Методи Лалов, който преди години оглавяваше Софийския районен съд, съобщи, че е сезирал прокуратурата за обидните нападки на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов срещу служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Бившият премиер използва изрази като „пияница“, „нещастник“ и „червен сатрап“.  

Заради това Лалов е подал до държавното обвинение сигнал за „хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм“.

„Това публично мероприятие на бившия министър-председател г-н Бойко Борисов беше разпространено чрез излъчване на живо от същата дата и час посредством неговия профил във Фейсбук, като намери и широко медийно отражение и по този начин стана достояние на значителен брой хора, включително на мен.“, каза Лалов, предава Lupa.bg.

Лалов призовава прокурорите да образуват досъдебно производство и да проведет обективно, пълно и всестранно разследване по реда на НПК.

Междувременно в ново включване във Фейсбук Борисов отново обсъжда действията на МВР и Рашков в предизборната камания, като направи аналогия с комунистическия лагер в Белене и прасетата, на които хората са били хвърляни там, но този път заяви: „Недей, че аз вчера се изпуснах и съжалявам“.

Подобни статии

Радев е приел Кристалина Георгиева на 9 септември. И до този момент срещата е засекретена

От офиса на държавния глава съобщават за далеч по-маловажни срещи и...

Още в катергорията

Времето – 26 септември 2021 г.

Днес времето ще бъде слънчево и почти тихо Минималните температури...

Собственик на голяма куриерска компания става депутат от “Продължаваме промяната”

Коалицията "Продължаваме промяната" иска подписването на споразумение с Демократична...