Над една трета от новородените във Великобритания са деца на имигранти

Около 90% от ръста на населението в страната се дължи на имигранти и техните деца

Както показва проучване на британската компания Migration Watch, около 90% от ръста на населението във Великобритания се дължи на имигранти и техните деца, родени във Великобритания, пише Daily Mail, предаде агенция „Фокус“.

През последните 20 години те осигуриха растежа на населението на страната с приблизително 7 милиона души.

Общият брой на имигрантите, тоест хората, родени в чужбина, във Великобритания е нараснал до около 9 милиона души. Средно около 300 хиляди души идват във Великобритания годишно. Според експертите това вероятно ще доведе до сериозни икономически, социални и политически трудности през следващите години.

Както отбеляза ръководителят на тази изследователска компания Алф Мехмет: „Вече не можем да се крием от дългосрочните последици поради много високото ниво на имиграция, което се случва без съгласието на обществото. Британският народ ще се обезпокои сериозно, когато осъзнае истинския размер на предизвикателствата и тяхното въздействие върху перспективите за постигане на хармонично и интегрирано общество“.

Според доклада делът на британското население с различен цвят кожа е почти удвоен, като етническите малцинства сега представляват до 21% от 67 милиона британци. Повече от една трета от новородените имат поне един родител извън Великобритания. А в някои части на Лондон около 80% от раждащите жени не са с британски произход.

В същото време Великобритания приема имигранти в своето общество и култура в продължение на много години. Но анализаторите са загрижени за размера и бързината на този процес, съчетани с невъзможността за правилно интегриране на имигрантите в британското общество. Сега този процес е повлиян от пандемията, невъзможно е да се предвиди какво ще бъде положението след нея, предвид освобождаването от визи във Великобритания след Брекзит, пише Daily Mail.

Подобни статии

Петер Сиярто: Действията на Киев срещу договора с „Газпром“ са нарушение на унгарския суверенитет

В отговор министерството на външните работи на Украйна е привикало унгарския...

Още в катергорията

Гърция и Франция сключиха „историческо“ споразумение за отбрана

Сделката предвижда закупуването от Гърция на три фрегати, построени...

Джефри Сакс: Антикитайска истерия е в основата на действията срещу Кристалина Георгиева

Високопоставени американски сенатори призоваха за „пълна отчетност“ около спора...