Нанков: “Хемус” може да бъде завършена през 2024 г.

Рухна митът им, че парите са откраднати – взеха близо половин милиард, заделен от кабинета “Борисов 3” за магистралата, категоричен бе той

Служебният кабинет призна, че не може да завърши автомагистрала “Хемус” през 2024 г. Но ние можем! И то не незаконно, както се опитват да внушат. А при стриктно спазване на правилата. Но с много работа, с мобилизиране на администрациите в МРРБ и АПИ – защото тези процеси са техен ангажимент. Сега те просто не работят.

Това написа във фейсбук водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Ловеч Николай Нанков.

И пусна видео от едно от строящите се в момента трасета на “Хемус” – на пътен възел “Боаза”.

Доскоро ресорният директор в строителното министерство Тодор Стоянов, вместо да организира процедурите, ходеше на протести и саботираше работата. Време е да се размърда, казва още Нанков. И добавя, че няма участък от “Хемус” без проект. А служебното правителство само спекулира по темата.

Според Нанков е излязъл наяве и разнобой в служебния кабинет: регионалният министър Комитова казва, че “Хемус” е важна, но финансовият – че не е толкова спешна. И взе парите за аутобана, осигурени от нас. За други дейности.

“Рухна митът им, че парите са откраднати – взеха близо половин милиард, заделен от кабинета “Борисов 3” за “Хемус””, отсича водачът на листата за област Ловеч.

Иначе си личи, че служебната министърка е преподавател – дръпна една лекция по инвестиционен процес. Но за съжаление – пълна с грешки. Защото разрешителното за строеж не е обвързано с авансите. Защото то е основание за старт на реалното строителство. А авансите са за предхождащите подготвителни дейности, обяснява Нанков. И добавя, че по изчисления на експерти от Камарата на строителите в България, авансите са спестили милиони като са фиксирали цените на материалите на нивата от 2019 г. А поскъпването на всички материали е чувствително, особено в пандемията – стоманата например е скочила със 110%.

“Предполагам, че до изборите ще чуем още много полуистини и откровени лъжи. Но хората виждат кой работи. И кой само хвърля пушилки”, добавя Нанков. И завършва: “Ще въведем ред в хаоса! Гласувайте за ГЕРБ-СДС с номер 5 в бюлетината!”

Подобни статии

Още в катергорията