Нинова: ГЕРБ създадоха системна корупция, “партиите на протеста” са партии на подмяната, ДБ е с ДПС

Тече сериозна подмяна за това какво е БСП в последните 4 години, в момента и за бъдещето. Внушава се, че БСП е статукво от хора и партии, които бяха част от статуквото в последните 4 години бяха част от статуквото, добави тя

„Народните представители не бива да имат имунитет. Като си натиснал зеленото копче и си създал условията за корупция, трябва да си поемеш отговорността. ГЕРБ създаде такава система от правила, че корупцията е записана в закона и е безнаказана. Това трябва да се промени“.

 

Това каза лидерът на БСП и водач на листата на БСП за България“ в 3-ти МИР – Варна и в 25-ти МИР – София град Корнелия Нинова в интервю за предаването „Денят започва в Георги Любенов“ по БНТ.

„От кадри не може да се усети емоцията, която носи Бузлуджа. Изключително е, събираме се три поколения социалисти. Бузлуджа е много зареждащо място. Имаше много млади хора, много деца. Това са десетки хиляди хора с обща визия и общи идеи. Страхотно е“, посочи тя.

„Тече сериозна подмяна за това какво е БСП в последните 4 години, в момента и за бъдещето. Внушава се, че БСП е статукво от хора и партии, които бяха част от статуквото в последните 4 години бяха част от статуквото. Те бяха министри на Борисов, бяха омбудсман, избран с неговите гласове, бяха водещи на шоу, в което канеха Борисов, а през това време българските социалисти изтърпяхме много.

Нас от трибуната на парламента ни пращаха от ГЕРБ в Сибир. Когато излязохме да защитаваме животните в Странджа, ни обявиха за заплаха за националната сигурност.

Когато първи се изправихме срещу корупцията в строителството на магистралите, за да докажем, че не се строи качествено, Борисов изкара големите машини на строителните фирми и блокира София срещу нас – протест срещу опозиция. Направихме имахме 4 вота на недоверие, два пъти напуснахме парламента, единствената партия сме, която не яхна хората като протестиращи, а си направихме собствен протест миналата година. При всичко това да се внушава, че сме част от този модел, не е справедливо и не отговаря на фактите. Променят се факти и истината за това кой е истинският носител на промяната“, заяви Нинова.

Стари лица от политиката се представят за нови и не предлагат истинска смяна на системата, предлагат смяна на лицата. Това няма да е промяна, а подмяна. Истинската промяна тепърва предстои и се състои в много силна воля в парламента за промяна на закони, които да доведат в приомяна на ситуацията“, каза още тя

„Преди 2 години заявих за първи път, че ГЕРБ създадоха такава система от правила, че корупцията е записана в закона и е безнаказана. Тези, които днес претендират за властта, не казват какво ще променят.Миналата година са раздадени 8 млрд. лв. без обществени поръчки. Хората искат да бъде наказано разпиляването на пари. Това няма да стане, защото тази процедура за раздаване на пари без обществени поръчки ГЕРБ я записаха в закона.

Истинската промяна ще е ако сега се разбере кой гласува този закон. Аз мога да кажа – ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“, ДПС не гласува, а ние бяхме против. Истинската промяна е там да се бръкне и да има нови правила, защото ГЕРБ докараха корупцията като записана в правилата и няма как това да бъде справедлива борба с нещата. Трябва да се извади кой е гласувал това и да се носи отговорност“, посочи Нинова.

Според мен народните представители не бива да имат имунитет. Като си натиснал зеленото копче и си създал условията за корупция, трябва да си поемеш отговорността. В тези неща трябва да се бръкне в системата“, допълни тя.

Кадър: БНТ

Подобни статии

Радев в супер форма: Направи 50 лицеви опори за 1 минута (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев показа, че не е забравил военната подготовка и...

Още в катергорията

Радев в супер форма: Направи 50 лицеви опори за 1 минута (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев показа, че не е забравил военната...

Евростат: Българите втори по бедност в ЕС

Румънците са по-застрашени от бедност и социално изключване от...

Фандъкова е болна от COVID-19

Кметът на София Йорданка Фандъкова е с положителен тест за COVID-19. Това...