Нинова към ИТН: Трябва да съставим редовен кабинет, имаме нужда от работещ парламент

Лидерът на БСП обърна внимание, че пред страната стои и въпросът за бюджета за следващата година. По думите й тези въпроси изискват надпартийно мислене и висока отговорност

Започна срещата между „Има такъв народ“ и БСП, предаде Агенция „Фокус“. Това е третата среща на „Има такъв народ“ с парламентарно представените сили за формиране на кабинет. Тя се провежда в зала „Запад“ на Народното събрание.

От страна на „Има такъв народ“ в нея участват Тошко Йорданов, Виктория Василева, Филип Станев и Ивайло Вълчев.

„ПП „Има такъв народ“ осъзнава своята огромна отговорност за създаване на следващото правителство с оглед на гласовете, които българските избиратели дадоха за тази партия. Нашето желание е да говорим за политики и приоритети. Надявам се, че всички партии в българския парламент ще бъдат в състояние да надмогнат тяснопартийните си интереси и наистина да говорим за национални интереси и национални приоритети по начина, по който всички си ги представят“, каза в началото на срещата Виктория Василева от „Има такъв народ“.

От страна „БСП за България“ в срещата участват лидерът на БСП Корнелия Нинова и заместник-председателите на партията Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров и Ирена Анастасова.

„И ние ви благодарим за поканата. Поздравяваме ви за този ход, защото смятаме, че диалогът и разговорите ще намерят верния път за решаване на проблемите, които стоят пред България. Знаете нашата политическа позиция, че трябва да се опитаме да съставим редовен кабинет, че имаме нужда от работещ парламент предвид на многото краткосрочни въпроси, които стоят пред държавата. Имаме предвид и социални проблеми, които за нас са приоритет“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя визира неравенствата и бедността, увеличаващите се цени на стоките и услугите и наближаващия зимен сезон. Според нея това минава през актуализация на бюджета.

Нинова обърна внимание, че пред страната стои и въпросът за бюджета за следващата година. По думите й тези въпроси изискват надпартийно мислене и висока отговорност.

„Разбира се, стоят и много дългосрочни теми за решаване. Ако искаме дълбоко и истински да се промени досегашният модел на управление, това минава през много сериозни реформи, които изискват и време, и съгласие. Ние сме на разположение да разговаряме по политики и приоритети“, заяви още Корнелия Нинова.

Подобни статии

Нинова иска контрол на антикризисните мерки:Да не допускаме нелоялни търговци да печелят на наш гръб

Комисията за защита на потребителите и Държавната комисия по стоковите борси...

Още в катергорията