Ново огнище на COVID-19 пламна в Китай

Китайските медии съобщават, че толкова широко разпространение на вируса не е имало от Ухан насам

В Китай пламна ново огнище на коронавируса. Китайските медии съобщават, че толкова широко разпространение на вируса не е имало от Ухан насам, предаде Би Би Си, цитирано от fakti.bg.

Смята се, че коронавирусът за първи път се е появил в Ухан. От началото на коронавирусната пандемия в света са потвърдени 197 милиона инфекции и 4,2 смъртни случая. Сега е регистрирано ново огнище в град Нанкин.

Близо 200 души са заразени, откакто огнището бе открито на оживеното летище в града на 20 юли. Всички полети до и от Нанкин бяха преустановени до 11 август. Длъжностни лица смятат, че настоящото огнище е свързано със силно заразния вариант на вируса „Делта” и се е разпространило допълнително поради факта, че е било открито на натоварено летище.

Агенция „Синхуа” предаде, че всички 9,3 милиона жители на града ще бъдат тествани. Би Би Си предаде, че въпросното огнище, открито за първи път в Нанкин, вече се е разпространило в пет провинции и столицата Пекин. Властите обвиняват управата на летището в Нанкин за този „провал”. Тестовете показват, че сега вирусът се е разпространил в поне 13 града. Седем души от новозаразените са в критично състояние.

Подобни статии

Владимир Путин ще участва в срещата на водещите държави

Днес той проведе разговор с италианския премиер Марио Драги Руският държавен глава...

Още в катергорията

Владимир Путин ще участва в срещата на водещите държави

Днес той проведе разговор с италианския премиер Марио Драги Руският...

В Турция отново арестуват военни

Сред заподозрените са 110 студенти във военни училища, които...

Преди 80 години започва депортацията на евреите от Берлин

  “Всяка година идваме тук, за да си спомним за...