НС изслушва Бойко Рашков и Янаки Стоилов

Вчера и Янаки Стоилов посочи, че въпросът трябва да се обсъжда в Народното събрание, където ще изпрати всички данни, с които разполага

Депутатите ще изслушат служебните министри на вътрешните работи и на правосъдието – Бойко Рашков и Янаки Стоилов, във връзка с искането за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев, пише БНР.

Заявката за изслушване на Рашков и Стоилов Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ даде още преди новият парламент да започне работа. Това беше и една от първите инициативи на формацията в сряда.

„Внасяме искане за изслушване на министрите на правосъдието и на МВР по повод искането за отстраняване на главния прокурор. На 46-ото народно събрание е отговорността да създадем среда за истинска съдебна реформа, която да осигури европейски стандарт на правова държава“, заяви лидерът на парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова.

Вчера и Янаки Стоилов посочи, че въпросът трябва да се обсъжда в Народното събрание, където ще изпрати всички данни, с които разполага.

Изслушването на двамата министри е единствена точка в дневния ред на днешното пленарно заседание.

предишна статия121 новозаразени с COVID-19
Следваща статияХороскоп – 23 юли 2021 г.

Подобни статии

На добър път към Победата, господин президент!

Преди пет години, на 4 август 2016 г., вестник ЗЕМЯ беше...

Още в катергорията

На добър път към Победата, господин президент!

Преди пет години, на 4 август 2016 г., вестник...

Времето – 26 септември 2021 г.

Днес времето ще бъде слънчево и почти тихо Минималните температури...