Орденът на тамплиерите с дарение за къщата-музей на Ваня Петкова

Румен Ралчев, Велик Приор на Ордена на тамплиерите направи дарение за къщата – музей на поетесата Ваня Петкова. Тя се намира в първомайското село Езерово, а дъщеря й Оля Ал-Ахмед, известна журналистка и преводачка, се опитва да събере средства за ремонта

„Ваня Петкова бе истински рицар, борещ се за правдата и срещу несправедливостите на този свят! Нейната поезия бе рицарска, тя заслужава да има къща – музей“, сподели Румен Ралчев. Освен него дарения направиха и други почитатели на поезията на голямата българска поетеса. Сред тях са бизнесменът Руслан Янев от Симитли и Рада Петрова от Варна. „Днес бригадата на майстор Фикри започна ремонта на оградата на къщата-музей „Ваня Петкова“. Ще се налива бетонна подпорна стена и бетонен пояс отгоре и върху портата, където ще виси 13 кг табела от дърворезба, дарение от майстора – дърворезбар Минчо Маринов Табелата е уникат, ръчна изработка“, написа в четвъртък във Фейсбук Оля Ал-Ахмед.

Орденът на тамплиерите с дарение за къщата-музей на Ваня ПетковаНовиниИнформация

Тя алармира, че събраните до момента средства не достигат. Само бетонът, който ще се налива, струва 1000 лв, а наличните пари са едва 1600 лв.

Орденът на тамплиерите с дарение за къщата-музей на Ваня ПетковаНовиниИнформация

 

 

„Ще са необходими още много средства за довършване на фасадата на музея и къщата за гости, както и за вътрешния ремонт на двете сгради. Най-учтиво призовавам добрите сърца за дарения заедно да довършим къщата-музей „Ваня Петкова“ в село Езерово, община Първомай, област Пловдив“, написа още в страницата си Оля Ал-Ахмед.

Орденът на тамплиерите с дарение за къщата-музей на Ваня ПетковаНовиниИнформация

Всички дарители ще бъдат вписани в почетна мрамо

рна дъска, ще получат последните няколко книги  на поетесата, издадени посмъртно, и ще могат да ползват за почивка и мероприятия къщата за гости „Синята къща – Ваня Петкова“ в село Езерово в подножието на Източните Родопи. Оля Ал-Ахмед изпрати и банкова сметка в лева, на която желаещите да превеждат дарения. Тя е на нейно име:

Олга Жаклин Нури Садик Ал Ахмед.
BPBIBGSF
BG45BPBI 7940 1009 6133 01

 

Подобни статии

София Лорен празнува 87-ми рожден ден

Една истинска кино легенда – София Лорен, днес празнува 87-ия си...

Още в катергорията

София Лорен празнува 87-ми рожден ден

Една истинска кино легенда – София Лорен, днес празнува...

Нов филм за Петя Дубарова излиза през пролетта (ВИДЕО)

Филмът е копродукция на САЩ, Украйна, Русия, Франция и...

Двама арестувани за убийството на българката от Tesla

Разследването е предадено на прокурор Двама души са арестувани заради...