Полина Паунова: ИТН да предложи Борисов за премиер, щом имената не са важни

Има вече и двама политически лидери – Трифонов и Бойко, които не са в парламента, а командват партии

Въпросът за имената в евентуален кабинет не е каприз. Да, политиките са субстанцията, но те в никой случай не могат да отменят персоналната отговорност/гаранция. Така коментира във фейсбук неадекватното поведение на „Има такъв народ“ в последните часове журналистката Полина Паунова.

Ето какво пише тя още:

Защо ли? Защото както беше предложен Николай Василев за премиер с приоритет да изпрати български космонавти и да приватизира ББР, така преспокойно може да бъде предложен и Бойко Борисов с обещание за „личностен катарзис“ (както викаше едно време Станишев) и съдебна реформа. И да може да звучи абсурдно, но какво пречи ИТН да предложат Борисов щом имената не следва да са важни??

Имената имат значение, защото както е казал Рачко Пръдлето – човек за едното красно име живее. И то понякога е гарант. В смисъл – личността е гарант. Ако личността не е гарант … тогава отиваме в едни други времена. Ето защо и всички въпроси около Слави Трифонов и неговата липса са съвсем оправдани и валидни. Защото един почетен председател има в българската политика.

Има вече и двама политически лидери – Трифонов и Борисов, които не са в парламента, а командват партии. Както казваше преди Борисов: „имам си телефон с копчета“. Ето заради тая логика персоналният състав на кабинет е важен, ако няма имена има копчета на телефон. Не ли?

 

Подобни статии

БСП: Ще разговаряме и с „Продължаваме промяната“

Ирена Атанасова подчерта, че няма конфликт между президента Румен Радев и...

Още в катергорията

БСП: Ще разговаряме и с „Продължаваме промяната“

Ирена Атанасова подчерта, че няма конфликт между президента Румен...

Първан Симеонов: Радев може да загуби само от…Радев

Не бих го посъветвал да влиза в ролята на...

Шефът на ЕКОНТ е фаворитът за транспортен министър на „Продължаваме промяната“

Това потвърди лидерът на партията Кирил Петков "Вече познаваме водачите...