Почина легендарният басист на рок групата ZZ Top Дъсти Хил

Не се посочва причината за смъртта му. Хил е част от ZZ Top от самото ѝ създаване преди 50 години

Почина дългогодишният басист на „ZZ Top”, Дъсти Хил.

Той си е отишъл от този свят на 72 годишна възраст в дома си в Хюстън, Тексас.

За смъртта му съобщиха неговите колеги Били Гибънс и Франк Биърд.

„Натъжени сме от новината днес, че нашият приятел Дъсти Хил е починал в съня си в дома си в Хюстън, Тексас. На нас, заедно с легионите фенове на „ZZ Top” по целия свят, ще ни липсва твоето постоянно присъствие, добрината ти и ангажираността ти да създаваш основата на „Top”-а. Завинаги ще бъдем свързани с онова „Blues Shuffle in C”. Момчетата добавят: „Ще ни липсваш много, амиго”.

Не е ясно дали смъртта на Дъсти е свързана по някакъв начин с контузията на тазобедрената става, която музикантът претърпя наскоро, принуждавайки го да се оттегли от турне с колегите от групата. Той беше заместен от Елууд Франсис.

Дъсти е един от оригиналните членове и основатели на „ZZ Top” като водещ басист и втори вокалист, откакто рок групата стартира през 1969 г. След него остават хитове като „Gimme All Your Lovin”, „Sharp Dressed Man”, „Legs”, „Got Me Under Pressure” и др.

В пост на ZZ Top в профила им в социалната мрежа от 23 юли се посочва, че Хил се е прибрал вкъщи въпреки че в момента групата е на турне. Той си е взел кратка почивка заради проблеми с таза, която беше определена като „леко отклонение от пътя“.

Били Гибънс и Франк Биърд посочват, че по молба на басиста шоуто трябвало да продължи, а мястото му заел Елууд Франсис – музикант, с който си сътрудничели от години.

През 2019 година ZZ Top отбеляза 50-годишен юбилей с турне и документален филм, озаглавен ZZ Top: That Little Ol’ Band From Texas.

Източник: epicenter.bg

Подобни статии

Почина актрисата Надя Савова

Тъжната новина съобщиха от Младежкия театър На 85 години почина актрисата Надя...

Още в катергорията

Почина актрисата Надя Савова

Тъжната новина съобщиха от Младежкия театър На 85 години почина...

Семейство Gucci се възмутиха от филма на Ридли Скот

Британският режисьор не им остана длъжен и защити работата...

Две години без Стефан Данаилов

В театъра и киното Стефан Данаилов завинаги е Майор...