Продължават експертните преговори, инициирани от „Има такъв народ“

Втори кръг от експертните преговори, инициирани от партията „Има такъв народ“, продължава днес. Фокусът ще е върху политиките в здравеопазването и образованието.

Очаква се на масата за разговори отново да седнат представители на „Демократична България“, “Изправи се БГ! Ние идваме!” и БСП.

Представителите на партиите обсъждат конкретни политики, които да реализира новото правителство. Вчера във фокуса на разговорите бяха правосъдната реформа и социалната политика.

От „Демократична България“ са поставили въпроса за прекратяването на мандата на ВСС, като смятат, че трябва да се използва конституционна процедура. Обърнали са внимание на вече внесения от тях Закон за съдебната власт и настояват за конституционни промени.

От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ са скептични за конституционни реформи. Искат веднага отстраняване на главния прокурор. В областта на социалната политика настояват за преизчисление на пенсиите от 1 октомври, а не от следващата година, както и за увеличаването на средствата за хора с увреждания, и увеличаване на помощта за раждане на дете.

Все още имена на бъдещите министри не се обсъждат, но от „Има такъв народ“ обявиха, че може да са готови с кабинет до края на седмицата.

Източник: Епицентър

Подобни статии

„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Люлин“ 2 и в.з. Калфин дол

На 28 септември 2021 г. (вторник) във връзка с монтаж на спирателен кран по ул. „Виолета...

Още в катергорията