Проф. Радослав Гайдарски: Тази наша вътрешна опозиция много се преекспонира

Професорът добави, че ако се демонополизира здравната каса и се разбие на 5-6, ще бъде унищожено здравеопазването

 

„Аз не виждам ползата от конгрес, защото той не може да свали председателя на партията. Той се избира съгласно новия устав от цялата партия. Гласува всеки един член“. Това заяви пред бТВ радио членът на Изпълнителното бюро на БСП проф. Радослав Гайдарски.

По отношение на вътрешната опозиция в партията проф. Радослав Гайдарски заяви: „Тази наша вътрешна опозиция много се преекспонира. Някои отдават много голямо значение на вътрешната опозиция. В неделя имахме Национален съвет, голямата част от тези, които протестираха вън, са членове на Националния съвет. Даде им се възможност да се изкажат, да дадат свои становища и т.н. При гласуването те получаваха 8 – 10 гласа“, обясни той.

Социалистът приветства решението на служебния здравен министър за смяната на директора на правителствена болница, на “Александровска“ болница и на “Пирогов“: „Много пъти съм казвал, че някои от тези директори трябва не само да бъдат свалени, но и да отидат на прокурор. Аз ви гарантирам, че има хора, не говоря за тези тримата, които могат да отидат и в затвора, защото са допуснати страшни финансови злоупотреби“, коментира той.

Проф. Радослав Гайдарски заяви, че една от точките, по които левицата е категорична в здравните сфера, е болниците да не са търговски дружества. „При нас на болниците никога не им достигат парите и за да се набавят необходимите средства, предимно се взимат пари от пациентите“, посочи той.

Професорът добави, че ако се демонополизира здравната каса и се разбие на 5-6, ще бъде унищожено здравеопазването.

Професор Гайдарски изрази мнение и за ниския процент на ваксинирано население в страната. “Вие виждате колко народ почина от ковид. Един, който е заразен може да зарази и 100 човека. Това не е въпрос само на лична отговорност, трябва да има гражданска отговорност. Категоричен съм, че трябва да се имунизира населението”, заключи професорът.

Снимка: БСП

Подобни статии

Общинският председател на БСП-Сливен оттегли подкрепата си за Румен Радев

Считам, че няма нищо лошо в правенето на лицеви опори и...

Още в катергорията

Кадиев: Ако всички ваксинирани измрат, ще останат най-умните – ние, македонци, румънци и Африка

Социалистът Георги Кадиев публично защити противоепидемичните мерки и дори...

Бившият премиер злорадства, доволно потрива ръчища и се радва на кризите, бедите и страданията на хората

ЧУДОВИЩЕТО СЕ НАРИЧА ДЕМАГОГИЯ! Бившият премиер и Главатар на ГЕРБопитеците...