Радев към БСП: Целта е съставяне на правителство. БСП може да предостави ясни приоритети

БСП за България“ може да постави ясни приоритети, те се намират и в амбициозната ви програма за законодателни промени. Целта е съставяне на правителство. Очаквам, че може да бъде постигнат консенсус около ясни приоритети, подчерта държавният глава

Целта е съставяне на правителство. Мисля, че БСП може да предостави ясни приоритети. Това заяви президентът Румен Радев в началото на разговора.

От БСП зависи постигането на устойчиво парламентарно мнозинство. Започнахме втория цикъл консултации за съставяне на правителство в рамките на месец. Предизвикателствата пред страната няма смисъл да говорим. Предстои да работим усилено върху това, което винаги сте заявявали – разграждането на порочния управленски модел, справянето с корупцията, решаването на социалните проблеми. За да се получи всичко това е нужно ефективно и отговорно правителство, което да се опре на широка парламентарна подкрепа. Конфигурацията в българския парламент е отредена така, че от БСП зависи постигането на това устойчиво парламентарно мнозинство. Важно да бъде постигната идея“.

Бяха думите на президента Румен Радев в началото на консултациите на „Дондуков“ 2 с БСП.

Държавният глава приветства решението на БСП да участват в диалог с „Има такъв народ“.

„Важно е бъдещето управление на страната да се формира около ясни приоритети. Може да намерите много пресечни точки, в които да постигнете така необходимия консенсус за съставяне на правителство. Знаем какви ще са последствията, ако и този път не се състави правителство отидем на следващи. Тази опция към момента трябва да се остави на заден план. Целта е съставяне на правителство“, подчерта Румен Радев.

„БСП за България“ може да постави ясни приоритети, те се намират и в амбициозната ви програма за законодателни промени, в социалната сфера, в подкрепата за възрастните, младите семейства, децата, образованието, здравеопазването. Очаквам, че може да бъде постигнат консенсус около, който да се обединят партиите по важни приоритети и цели“, уточни той.

Бих посъветвал да се разгледат и предложенията на служебния кабинет, те касаят и вашите предложения за преизчисляването на пенсиите. Всичко е подплатено финансово, така че от 1 септември да няма български пенсионер под прага на бедност. Става дума за над 40% от тях, което е недостойно“, каза още държавният глава.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че БСП е готова да опита да състави правителство, ако първият и вторият мандат се провалят.

Приветствам готовността на БСП да състави правителство, отговори държавният глава.

Имате времето, няма да бързам с връчването на първия мандат, докато не се намерят устойчи решения, подчерта Радев.

Подобни статии

9874 са новите случаи на COVID-19 за последните 24 часа

Това прави 22,5% положителни проби 9874 са новите случаи на COVID-19 за...

Още в катергорията

9874 са новите случаи на COVID-19 за последните 24 часа

Това прави 22,5% положителни проби 9874 са новите случаи на...

Пяна, бате. Отново пяна покрива хоризонта небесен

Или по-накратко. Видимо е, че трябват промени. Ама откъде...