Румен Петков: Лидерът на ИТН смачка всичко постигнато

Според Румен Петков има две възможни решения на ситуацията, в която се намираме в момента

С последните си стъпки лидерът на „Има такъв народ“ смачка всичко, което е направил до сега. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ председателят на ПП АБВ Румен Петков. Според него Трифонов се е противопоставил на самия себе си.

„Той стъпи върху лицето си, защото неговото лице беше битката за чуване на гласа на народа, битката за диалог, за разговор пред очите на хората. Кракът му е голям и стъпвайки върху лицето си, той си причини голяма пакост“, каза Петков.

Според Румен Петков има две възможни решения на ситуацията, в която се намираме в момента. Отговорното е формиране на правителство с приоритети и диалог между политическите партии.

„Това съм го предложил и на Корнелия Нинова. Става дума за очертаване на 6-8 приоритета, които трябва да намерят своето решение, плюс времевият порядък, в който могат да бъдат решени и политикоекспертния потенциал, на които се гласува доверие за формиране на правителство. Другото е подхода, който възприе Слави Трифонов или отказ от формиране на кабинет. Възможностите да бъде провален и предстоящия парламент ще поставят България в невъзможно положение да защити интересите на гражданите си в зелената сделка и да намери доброто за обществото и държавата решение в Плана за преодоляване на последствията от кризата“, коментира той.

Петков настоя, че трябва да се провери произхода на парите за кампанията на „Демократична България“.

„Не се ли види произхода на капитала за пропагандните кампании, биобордове, фейсбуци и др., ставаме съучастници в провеждането на кампании с пари, които нямат ясен произход. Това е много грозно и опасно, защото предвещава контрол върху тези политически парии, от хората, които са ги финансирали“, каза той.

Лидерът на АБВ каза, че е заявил готовността си за диалог. Не трябва да се търсят разделителните черти, а обединителните, посветва той.

Подобни статии

Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в...

Още в катергорията

Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно Заседанието...