Румен Петков с аларма за кабинета на Румен Радев: Отстранете Кирил Петков – даде 34 млн. лв. за завод, без да е направена оценка на риска

Лидерът на АБВ скочи на кабинета на Румен Радев и настоява за проверка на Меморандума за изграждане на завод за електромобили в България. Според него служебният министър на икономиката Кирил Петков трябва да бъде отстранен, докато компетентните органи проверят сделката.

Петков подчерта необходимостта от ясен отговор на въпроса направена ли е оценка на риска, преди подписването на Меморандума между България и немския производител на електромобили и изрази съмнение дали подобна тема е била подложена на дискусия в Министерски съвет.

Лидерът на АБВ отбеляза още, че не е редно милиони евро да бъдат раздавани само срещу един министерски подпис. Румен Петков поиска и да бъде направен сериозен анализ на компанията-инвеститор, тъй като около нея витаят някои съмнения около историята й.

„Незабавно трябва да се даде отговор на въпроса, ако действително в меморандума е предвидено България да инвестира 34 милиона евро, с каква санкция е подписан този меморандум, правена ли е оценка на риска и на базата на какъв анализ е сключен този Меморандум “.

Подобни статии

На добър път към Победата, господин президент!

Преди пет години, на 4 август 2016 г., вестник ЗЕМЯ беше...

Още в катергорията

На добър път към Победата, господин президент!

Преди пет години, на 4 август 2016 г., вестник...

Времето – 26 септември 2021 г.

Днес времето ще бъде слънчево и почти тихо Минималните температури...