САЩ и Германия са се договорили за „Северен поток -2“

Споразумението ще доведе до избягването на американските санкции срещу компанията, която изгражда газопровода, и нейния изпълнителен директор Матиас Варниг

Съединените щати и Германия се очаква да обявят в следващите дни споразумение, което да сложи край на спора по отношение на газопровода „Северен поток-2“. Това предаде Ройтерс като се позова на информирани източници.

Споразумението идва след дискусии между американски и германски представители и е свързано с американската загриженост, че съоръжението ще увеличи енергийната зависимост на Европа от Русия и ще лиши Украйна от таксите за транзит на газ.

То ще доведе до избягването на американските санкции срещу компанията, която изгражда газопровода и нейния изпълнителен директор Матиас Варниг.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Ройтерс посочва, че подробности по сделката не са известни, но според източниците, тя ще включва ангажименти на двете страни за гарантиране на увеличение на инвестициите в украинския енергиен сектор.

От Държавния департамент обявиха, че съветник на държавния секретар Антъни Блинкън ще посети Киев днес и утре, за да подчертае важността на американско-украинските връзки, тъй като Вашингтон иска да си гарантира подкрепата на украинската страна за споразумението с Германия, предава БНР.

 

Подобни статии

Валентин Златев влезе в газовия бизнес за 10 години

Бизнесменът Валентин Златев вече е в бизнеса с природен газ официално....

Още в катергорията

Валентин Златев влезе в газовия бизнес за 10 години

Бизнесменът Валентин Златев вече е в бизнеса с природен...

„Еврохолд“: Няма скрит инвеститор зад сделката за „ЧЕЗ-България“

Това е най-голямата сделка в България през последните години...

Голяма промяна при трудовите книжки

Електронният документ съдържа същите данни, които и хартиената трудова...