Скарлет Йохансон съди Дисни

„Дисни“ умишлено, без правно основание, наруши договора от страна на Marvel, за да попречи на Йохансон да получи пълната печалба от договора“, цитира откъс от исковата молба изданието

Актрисата Скарлет Йохансон ще съди „Дисни“ за нарушение на договора на звездата за излъчването на „Черната вдовица“, съобщи БГНЕС, позовавайки се на РИА Новости. Искът е заведен в съда в Лос Анджелис в четвъртък. Според документ, цитиран от „Вашингтон Поуст“, договорът на актрисата предвижда възнаграждение в зависимост от печалбата на филма единствено в кината и не предвижда премиерно онлайн излъчване на филма.

„Дисни“ умишлено, без правно основание, наруши договора от страна на Marvel, за да попречи на Йохансон да получи пълната печалба от договора“, цитира откъс от исковата молба изданието. „Черната вдовица“, пуснат в кината и на платформата Disney + на 9 юли, спечели 318 милиона долара, далеч под очакванията. Според Асоциацията на собствениците на киносалони в САЩ ниският бокс офис е до голяма степен следствие от онлайн излизането на филма.

Според иска, представители на актрисата се интересували от обсъждане на нови условия и преработване на договора, но нито Marvel, нито „Дисни“ откликнали на това. Съгласно материала на „Вашингтон поуст“ пускането на филма на стримийнг платформата Disney + „ощетява“ Йохансон с над 50 милиона долара.

Подобни статии

Хороскоп – 26 септември 2021 г.

Овен Тази неделя е подходящ ден за грижа за външния вид. Всяка...

Още в катергорията

Хороскоп – 26 септември 2021 г.

Овен Тази неделя е подходящ ден за грижа за външния...

Меркурий тормози най-силно три зодии

Всеки ретрограден Меркурий удря първо свръзките между хората Планетата става...

Хороскоп – 25 септември 2021 г.

Овен През този ден не искайте от другите това, което...