Слави записал видеото за кабинета 2 дни преди изборите

Подозренията около това кой дърпа конците на Слави Трифонов и кой определя ходове му стават все по-дълбоки. Лидерът на „Има такъв народ“ е записал видеото, в което представи проектокабинета си, два дни преди да бъде излъчено – което означава, че е преди да минат самите избори.

Това твърдят от „Гласове“, позовавайки се на отлично осведомени източници. Трифонов обяви състава на правителството в понеделник, 12 юли, точно в 11 ч. Тогава още не бяха ясни резултатите от изборите, а освен това според междинните данни на ЦИК ГЕРБ все още беше първа политическа сила.

Трифонов обаче бил толкова сигурен в крайния резултат, че е записал комюникето си два дни по-рано. С това се обяснява и странната липса на министър на ключовото министерство на екологията.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Екипът просто е изрязал името на Асен Василев, който в последния момент е отказал.

Други анализатори също обърнаха внимание на това, че видеото е монтирано по определен начин, с различни планове – което предполага записът да е бил реализиран поне ден-два по-рано. Освен това там присъстват и визитни картички на кандидатите за министри, надписи и т.н., които се редуват или преливат с лицето на Слави Трифонов, който чете от аутокю – което също отнема време за монтаж.

Още в неделя вечерта след изборите на 11 юли Слави Трифонов обяви във Фейсбук, че на другия ден в 11 часа ще каже какво ще предприеме по собствената си телевизия, което създаде усещането, че това ще стане на живо и в реално време.

В понеделник той не отмени изявлението си, въпреки че резултатите на ЦИК показваха преднина на ГЕРБ. За разлика от сега, след предишните избори на 4 април от „Има такъв народ“ спазваха процедурите и бяха изключително стриктни в изявленията за по-нататъшните си действия, като ги съобразяваха с решенията на ЦИК, връчването на мандатите и т.н.

Подобни статии

Още в катергорията