Спецпрокуратурата е образувала досъдебно производство по „Барселонагейт“ за пране на пари

Борисов е бил привикван на разпит

Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство по казуса „Барселонагейт“. Разследва се пране на пари. Първоначално е образувана предварителна проверка по случая, която е прераснала в досъдебно производство.

По т.нар. казус „Барселонагейт“, миналата година има образувано досъдебно производство по което тече интензивно разследване, допусната е финансова експертиза, целта на която е „събиране на доказателства за произхода на едни средства“. Делото е образувано за пране на пари, каза на пресконференция ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Тя уточни, че по случая първоначално е имало проверка, по която бившият министър-председател Бойко Борисов е дал обяснения. „В процесуално качество не е разпитван, но това е тактика на разследването“, каза Маджарова и добави, че все още няма повдигнати обвинения по делото.

Маджарова каза още, че дела не се образуват срещу лица, а за данни за престъпление. „Не е нужно да има неопровержими доказателства за вина на лице, а за наличие на престъпление“, каза тя.

 

Подобни статии

Българка живееща в Австрия: Алибегов лъже!

Тази сутрин Алибегов, каза абсолютна лъжа в ефира на Нова, че...

Още в катергорията

Българка живееща в Австрия: Алибегов лъже!

Тази сутрин Алибегов, каза абсолютна лъжа в ефира на...