Стефан Янев: Актуализацията на държавния бюджет е знак за отговорно поведение

Надявам се парламентът да покаже мъдрост, така че всички неотложни плащания в началото на септември да бъдат осигурени, заявява министър-председателят

Служебното правителство провежда днес извънредно заседание, предава Нова телевизия. На него ще бъдат обсъдени проекти за актуализация на бюджети и в частност Законът за държавния бюджет за 2021 г.

„Свикаме днес извънредно заседание на Министерския съвет. Специално по този повод искам да акцентирам по няколко точки, които са тема на днешното заседание – проекти за актуализация на бюджети и в частност Законът за държавния бюджет за 2021 г., който при условия, че го приемем на днешното заседание, непосредствено след това ще бъде внесен за разглеждане в Народното събрание”.

Това заяви служебният премиер Стефан Янев в началото на заседанието.

„Днес имах честта да бъда на парламентарно изслушване и в рамките му имах възможност да споделя, че този акт за актуализация принципно е работа на едно парламентарно подкрепено правителство. Ситуацията обаче е динамична, такова все още не е съставено, в същото време икономическата и здравната ситуация е такава, че се налага да се взимат неотложни мерки”, каза още той.

И допълни: „Смятам, че актовете които ще приемем днес и в частност този за актуализация на бюджета, са знак за отговорно поведение по отношение на финансите на държавата и се надявам парламентът да покаже мъдрост, така че всички неотложни плащания в началото на септември да бъдат осигурени”.

Подобни статии

Мариана Попова с COVID, мъжът ù в НДК за номинацията на Радев за втори мандат

От много време се тестваме често вкъщи. Не сме си позволили...

Още в катергорията