Стефан Янев: Приоритети на партиите в НС съвпадат със започнатото от служебния кабинет

В много от декларациите чух приоритети, които съвпадат със започнатото от служебното правителство, изтъква премиерът

Първо трябва да има програма, коалиция и ясни приоритети, после се говори за личности, заяви пред медиите в парламента служебният премиер Стефан Янев.

Журналистите го попитаха дали има предложение да остане премиер, но на редовно правителство, и дали такива предложения има към членове на служебния кабинет.

В много от декларациите чух приоритети, които съвпадат със започнатото от служебното правителство, коментира министър-председателят.

Надявам да се намери консенсус бъдещото правителство да е достатъчно добре представено и фокусирано върху истинските проблеми на българските граждани, каза още министър-председателят Стефан Янев пред журналистите в парламента.

„Силно се надявам да бъде сформиран работещ кабинет в един обозрим срок, тъй като това е необходимо за всички българи. В много от декларациите на политическите партии чух приоритети, чух визии, които съвпадат със започнатото от служебното правителство по отношение както на ограничаване на непрозрачното харчене на публични средства. По отношение на приоритетите на важни социални области като здравеопазване, образование, по отношение на това, което служебното правителство се опитва да прави и да постави едно добро начало като отношение към бизнеса, подпомагане на бизнеса, за да може да бъде високопроизводителен, високотехнологичен и да дава висока добавена стойност. Това, което беше заявено по отношение на необходимостта от съдебна реформа е нещо, което всички българи очакваме. Неслучайно почти всяка година не сме изненадани от критиките, от докладите, които идват от ЕК в това отношение“, бяха точните думи на Стефан Янев.

Той заяви, че не може да коментира личности. „Това, което коментираме в момента, е правителството да бъде създадено на базата на приоритети, на базата на програма, на базата на това, което е важно за българските граждани и за бъдещето на България, за да я има и България и да ни има и нас“, допълни още Стефан Янев.

Снимка: novini.bg

Подобни статии

Още в катергорията

„Виваком” вдига цените, а всеки от деветимата шефове е получил средно по 3,3 милиона за 2020 г.

Георги Кадиев разкри документ, удостоверяващ космическите възнаграждения на шефовете...

Кирил Петков: Сметките за ток и газ за февруари ще бъдат намалени

Премиерът припомни, че през следващата седмица правителството на РСМ...