Тошко Йорданов: Гласувайте, но не за престъпниците от ГЕРБ!

И трите протестни партии сме единодушни, че прокуратурата в този си вид не бива повече да съществува, съобщи зам.-председателят на ИТН

„Гласувайте, но не за престъпниците от ГЕРБ!“, призова зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в предаването „(О)позиция“ на „Сега„. Той се обоснова, че само висока избирателна активост може да гарантира стабилен парламент и стабилно мнозинство. „Ако и следващото Народно събрание е нестабилно, няма смисъл да съществува. Няма нищо страшно в нови избори. Това е най-демократичният процес. Както виждате, в последните 2 месеца държавата не рухна“, каза Йорданов.

„Проиграли сме вече няколко варианта как ще действаме след изборите, но няма да ги съобщя сега. Това включва и бъдещия министър-председател. Ясно е, че има дебела разделителна линия – от едната страна са ГЕРБ като най-омразни, някъде до тях са ДПС и БСП. Ние сме от другата страна заедно с „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. И трите протестни партии сме наясно, че съдебната система трябва да бъде реформирана. И ще бъде. Наясно сме, че прокуратурата в този си вид няма да остане. С другите протестни партии имаме различия по отношение на главния прокурор като институция. Ние сме за пряк избор на главния прокурор, те имат други идеи, но сме единни, че сегашната централизация в прокуратурата не бива да продължава.Това ще бъде прекратено с промяна в Закона за съдебната власт. Прокуратурата трябва да е извън съдебната власт.“, съобщи Йорданов.

Ще въведем мажоритарна избирателна система в два тура и ще  го направим внимателно и обмислено, не през пръсти. Лошо изготвен закон за мажоритарните избори веднага ще отвори устите на всички, които са против, заключи зам.-председателят на ИТН.

Кадър: СЕГА

Подобни статии

Крум Зарков: БСП може много повече

Не се боря за министерски пост, заяви още в предаването на...

Още в катергорията