Тошко Йорданов: Този парламент е по-различен от предишния – по-близък до реалността

„Не мисля, че имаме основни различия с повечето политически партии – нито по темата за главния прокурор, нито по темата за съдебната система, нито за пенсиите даже, заяви Йорданов

Този парламент е по-различен от предишния – по-близък до реалността. Самият факт, че тук присъства Министерски съвет – за разлика от преди, означава, че хората, които стоят тук, не се срамуват от нас.

Така зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов се обърна към депутатите в първото си обръщение от трибуната на парламента.

„Ние ще предложим – когото президентът Първанов ни даде мандат….. Да, когато президентът Радев ни даде мандат, ние ще предложим кабинет и разбира се ще проведем разговори с колегите“, обеща той.

При тези думи в залата избухна смях, защото вместо „президентът Радев“, Тошко Йорданов се обърка и каза – „президентът Първанов“. Той се смути от лапсуса си, но след секунди продължи с изявлението си.

„Не мисля, че имаме основни различия с повечето политически партии – нито по темата за главния прокурор, нито по темата за съдебната система, нито за пенсиите даже.

Така че в следващите 14 дни би трябвало да има правителство, което да продължи работата на служебния кабинет“, заяви Йорданов.

„Следващите 10-15 дни ще стане ясно дали можем да работим заедно за нещата, които сме декларирали да направим. Или ще ходим на избори“, обобщи той.

Снимка: bTV

Подобни статии

Аламанов: Когато истерията замъгли разума… Подкрепяйки „Труд“, активисти-ГЕРБ тъпчеха вестници по земята

Когато истерията замъгли разума... Активисти-ГЕРБ се опитаха да направят партизанска акция...

Още в катергорията