Туристи масово отменят резервации по Черноморието, за да гласуват на изборите

Български туристи отменят резервациите си за почивка заради предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли. Причината е изискването за по-ранно записване за упражняване на правото си на глас в даден курорт. В „Златни пясъци“ до момента няма записани, които искат да гласуват.

Много хора смятат, че да гласуват на изборите е по-важно от почивката. Заради предстоящия вот хотелиерите вече имат отменени резервации.

„Да, наистина, много от резервациите са анулирани, защото българите все повече осъзнават, че трябва да упражнят правото си на вот“, каза пред Bulgaria ON AIR хотелиерът Станислав Стоянов.

Гласуването е възможно, само ако избирателите се регистрират и посочат мястото, в което са отседнали като свой настоящ адрес, месец преди вота. От своя страна собствениците на хотели трябва да удостоверят, че гостите наистина са отседнали в техния хотел. Все още обаче няма създадена организация от ЦИК.

„Това, че няма изградено още становище да се изградят временни пунктове в хотелите, е проблем за нас. Защото хората отменят или изместват отпуските си за след изборите“, допълни Стоянов.

Подобни статии

СЕМ избира директор на БНР

Милен Митев, Митко Димитров, Иво Тодоров са допуснати до изслушване Съветът за...

Още в катергорията

СЕМ избира директор на БНР

Милен Митев, Митко Димитров, Иво Тодоров са допуснати до...

КС решава за гражданството на Кирил Петков

Днес ще стане ясно Кирил Петков и Румен Радев...

Времето – 27 октомври 2021 г.

В сутрешните часове на места в низините и около...