Христо Иванов: Ние ще подкрепим правителство, което може да се справи с корупцията

Има хора в служебното правителство, които привличат огромно доверие. Конкретно искам да дам пример Кирил Петков, Асен Василев, проф. Денков, посочи съпредседателят на „Демократична България“

Ние ще подкрепим правителство, което може да се справи с корупцията. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в декларация от името на група, предаде Агенция „Фокус“.

Той коментира разговорите на „Има такъв народ“ с парламентарно представените партии.

„На този етап това са просто разговори. Те не са насочени към постигане на споразумение. Тези разговори се водят без да има имена. Това, което трябва да отбележим, че в разговорите беше включено ДПС“, каза още Христо Иванов. Според него управлението трябва да държи на дистанция ДПС и ГЕРБ.

Христо Иванов заяви, че „Демократична България“ ясно е настоявала да се осигури управлението, а не просто правителството.

„Ако някой иска наистина подкрепата на „Демократична България“, ако някой иска тя да бъде истински партньор, моля и се надявам да бъдем чути. Призоваваме личният състав на кабинета да бъде подбран много внимателно от хора. Ние не предлагаме наши номинации, но има хора в служебното правителство, които привличат огромно доверие. Конкретно искам да дам пример Кирил Петков, Асен Василев, проф. Денков. На второ място за нас ще бъде много важно това правителство да има ясен програмен ангажимент“, каза още Христо Иванов.

Подобни статии

Кацаров: Ако мерките не сработят в следващите 10 – 15 дни, алтернативата е пълен локдаун

Детските ясли и градина няма да бъдат затваряни при никакви условия. Това...

Още в катергорията