Цветан Цветанов: Отговорните политици ще съставят правителство

”И аз бих искал да помоля всички тези министри от служебния кабинет и всички бъдещи министри, нека да си взимат добрите практики“

Политиците, които имат отговорност и представляват своите избиратели, ще постигнат политически консенсус, за да се състави правителство. Това каза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“. По думите му при тази тежка политическа конфронтация всяка тема, подобна на използването на фалшиви интерпретации за политическа употреба, би била в услуга на тези, които нямат нито правни аргументи, нито политически решения и затова очернят политическия опонент и отклоняват вниманието на обществото от актуалните въпроси. Той припомни, че когато е поел поста на министър на вътрешните работи, е имало около 17 отвличания без никакви разкрития и подчерта, че професионализмът, а не политическите квалификации и непремерени изказвания са дали възможност системата да работи ефективно и доверието в нея да бъде най-голямо през годините на демокрацията.

„И аз бих искал да помоля всички тези министри от служебния кабинет и всички бъдещи министри, нека да си взимат добрите практики, да си правят изводи, да не допускат слабости и да чертаят хоризонт на страната за по-доброто бъдеще на хората, свързано с доходите и същевременно с намаляването на корупционния натиск. Нека да ги върнем в границите и размерите, които бяха в периода, когато беше първият управленски мандат на Борисов, в който аз бях и вицепремиер и министър на вътрешните работи“, апелира лидерът на „Републиканци за България“.

Според Цветанов в ситуацията, в която се намира страната, е задължително да се направи правителство, защото е необходима актуализацията на бюджета.

По думите му ДБ ще се придържат към съдебната реформа, а в момента малкият и средният бизнес изнемогват. Предстои ни тежка зима, цената на електроенергията ще върви нагоре и това ще е непосилно за някои, каза още Цветанов, като допълни, че в момента страната ни има възможност да върви напред, ако бъде одобрен Плана за възстановяване и устойчивост от който държавата ще получи реален финансов ресурс за подкрепа за икономиката.

Подобни статии

Шефът на „Булгаргаз“: Изведохме дружеството на печалба и дойдоха сините лампи

Сезирана е ДАНС заради изтеклия в публичното пространство договор с азерския...

Още в катергорията

Шефът на „Булгаргаз“: Изведохме дружеството на печалба и дойдоха сините лампи

Сезирана е ДАНС заради изтеклия в публичното пространство договор...

Ясен Тодоров: Мит е, че над главния прокурор е само Господ

За определен кръг хора оплюването на главния прокурор и...

Кеворк Кеворкян: Страдания около думата РУК

Наскоро създадената от Кирчо дума – кур-олация - трябва...